søndag 29. januar 2012

Enkel Bearnaise


Denne sausen kan du lage mens biffen hviler, du vet vel allerede at alt kjøtt du steker, bør hvile noen minutter slik at det blir saftig og mørt.
Det finnes mange måter å lage bearnaise saus på, og jeg har tidligere lagt ut oppskrift på en litt syrligere variant som er laget på en litt annen måte.
Denne teknikken er enkel, men du må følge godt med på sausen for den vil skille seg og bli en trasig suppe dersom temperaturen blir for høy. Denne oppskriften holder til ca 4 personer.

lørdag 31. desember 2011

Kongekrabbemiks på toast




Her er en liten rett jeg lagde til tapasen i jula. Du kan også fint servere den som forrett.
Kokt kongekrabbe med majones, et hint av chili og fersk koriander må bare bli bra! Oppskriften gir ca 12 toast med kongekrabbe.

fredag 30. desember 2011

Ribbe Hoi Sin


En enkel og god rett til juletapasen er ribbe marinert i "Hoi-Sin" saus. 

torsdag 29. desember 2011

Chili og hvitløksmarinert kongekrabbe med søt og kryddret soyasaus og avokadokrem


Kongekrabbe er festmat! Dette er en enkel rett og servere som forrett til 5-6 personer eller hovedrett/smårett til 3-4 personer. 
Jeg fikk tak i fersk kongekabbe rett før jul! Nå på denne tiden er kongekrabben på sitt beste med kjøttfulle og saftige klør. Da benyttet vi sjansen og kjøpte inn 10 kilo av denne herligheten.

onsdag 28. desember 2011

Nydelig riskrem med bringebær coulis


Gjør du noen få ekstra triks med riskremen, blir den så veldig mye bedre. Mine triks er vaniljestang og hjemmelaget bringebærsaus. Server den i lekre glass og det blir en helt ny opplevelse!

onsdag 21. desember 2011

Hellstrøms Juleribbe




Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull. Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus. Verdt å prøve!

Jeg har lett i hele dag etter bilder av julemiddagen i fjor, men finner det ikke. Ikke kan jeg lage ribben før juleaften, men jeg synes jeg måtte gi dere oppskriften allikevel.

fredag 16. desember 2011

Pannekaker




På nettet finnes mange oppskrifter på pannekaker. Her er en enkel og god uten noe fiks-fakseri.
Du kan bruke disse pannekakene til vanlig middag med blåbær og sukker, flesk, som dessert eller som rull med røket laks og kremost.

torsdag 15. desember 2011

Risboller eller Riskaker


Her snakker vi barnevennlig julesnoperier! Voksenvennlig også, dersom du er en "slikk-munn" som meg. Du lager risboller på en halvtime og de holder seg til over nyttår dersom de oppbevares kaldt.

tirsdag 13. desember 2011

Nydelig Thaisuppe


Denne suppen sender deg rett til Thailand på sekunder. Nydelig suppe med kokkosmelk, kylling, karripasta, ingefær og litt hvitløk. Det beste er at du ikke trenger dra på 10 forskjellige butikker for å få tak i ingredienser, det meste får du kjøpt på nærbutikken. (Bortsett fra sitrongress som kjøpes på utenlandske forretninger eller andre butikker med godt utvalg.)

søndag 11. desember 2011

Trippelnøtter med knasende karamell og sjokolade


Adventstiden er til for å kose seg! I dag har jeg koset meg med disse godsakene. Ristede hasselnøtter med knasende karamell, sjokolade som smelter i munnen og et dryss med havsalt.

torsdag 8. desember 2011

Oreo konfekt kuler


Etter å ha blitt storfan av både Oreo dream cake og Oreo cheesecake cookies, måtte jeg bare forsøke meg på Oreo-dots eller oreo kuler!
Oreokjeks, philadelphiaost og to typer sjokolade må bare bli en slager.

onsdag 7. desember 2011

Hjemmelagde fiskepinner med remulade


Hjemmelagede fiskepinner er braksuksess hos både barn og voksne. Jeg serverte dette i går og etter at 4 voksne og 2 barn nesten hadde spist opp dobbel oppskrift, spurte jeg hvem som ville ha den siste fiskepinnen. Da ropte begge barna i kor "jeg vil!" og endte opp med å dele den.

tirsdag 6. desember 2011

Julefavoritt: Brune pinner




Du trenger ikke bake 7-slag så lenge du har brune pinner. Jeg baker dem med kakao og ikke kanel som jeg vet noen bruker. Toppet med hakkete mandler og perlesukker blir disse veldig gode å knaske på. Men jeg bør vel kanskje advare deg: De er avhengighets skapende...

mandag 28. november 2011

Kylling satay med nudlesalat


Endelig har jeg funnet en god oppskrift på satay! Kylling Satay er nasjonalretten i Indonesia og lages i flere varianter i Asia. Nå finner du retten på mange asiatiske restauranter, men hvorfor ikke lage den selv? Det er faktisk ikke så vanskelig. Denne oppskriften er av Jamie Oliver hvor han skryter av at den lages på 30 minutter. Jeg brukte nok litt mer tid, men når jeg har laget den en 3-4 ganger til, går det nok på under halvtimen. Jeg har endret litt på original oppskriften, det var nemlig litt lite saus for en saus-guri som meg, og 4 lime i denne retten er litt i overkant spør du meg. Oppskriften er til 4 posjoner.

torsdag 24. november 2011

Oreo Dream



Denne kaken er himmelsk (punktum).
Enkel å lage og du trenger ikke engang slå på stekovnen. Denne gangen ble kaken med til svigermor og svigerfar og klarte seg fint 3 timer i bil når jeg hadde den i kjølebag sammen med kjøleelementer.

onsdag 23. november 2011

Blomkålsuppe med purre og bacon



Når mannen kommer hjem fra 2 uker offshore, er det alltid suppe som står høyest på ønskelisten. Denne gangen ble det kremet blomkålsuppe. Jeg bruker potet til å jevne suppen, det gir et fløyelsmykt resultat og mer næring enn hvetemel.

tirsdag 15. november 2011

Tradisjonell finnbiff


Finnbiff er festmat for meg, selv om jeg som en ekte finnmarking like gjerne spiser det til hverdags. Hemmeligheten til god finnbiff er enkel; la gryta puttre lenge nok slik at kjøttet blir mørt og "smelter" i munnen.

mandag 14. november 2011

Peanutbutter chocolatechip cookies


Disse kjeksene er laget med litt peanøttsmør, sjokoladebiter, og grovhakkede peanøtter. Kjeksene er chunky og kjempegode!
Du lager 20-30 kjeks på en halvtime.

torsdag 10. november 2011

Indrefilet av storfe med bearnaise og friterte poteter


I mangel på tørr hvitvin lagde jeg bearnaise med eplejuice fra Ulvik og det angret jeg ikke på! Sausen ble frisk og syrlig og i følge mannen var dette den beste bearnaisen han hadde smakt. Biffen fikk følge av poteter som jeg skar i skiver og fritterte i peanøttolje.

tirsdag 1. november 2011

Nesten hjemmelaget is


Dette er en superenkel, men smakfull dessert som passer bra om du har lyst på litt ekstra, men har dårlig tid. Med enkle triks, gjøres den kjedelige butikk-kjøpte vaniljeisen om til en smakfull og delikat dessert.