Når mannen kommer hjem fra 2 uker offshore, er det alltid suppe som står høyest på ønskelisten. Denne gangen ble det kremet blomkålsuppe. Jeg bruker potet til å jevne suppen, det gir et fløyelsmykt resultat og mer næring enn hvetemel.
Til 2 sultne trenger du:
1 liten blomkål, eller 1/2 stor
0,8 dl vann/ god kraft
evt 2 stk buljongterninger om du ikke har kraft
1-1,5 dl fløte (alltid kremfløte)
ca 8 cm purre (den hvite delen)
1 stor potet
1 ss smør
1 pakke bacon i skiver
olje til steking
litt salt og pepper
Dette trenger du |
Vask og rens grønnsaker. Del blomkålen i mindre buketter, poteten i små terninger og purren i skiver.
Kok opp vann og ha i buljongterning, potet, purre og blomkål. La det hele koke til grønnsakene er møre. Det avhenger av størrelsen på grønnsakene hvor lang tid det tar, men ca 5-10 minutter. I mellomtiden kan du steke bacon.
Kok grønnsaker møre i kraft |
Smak til med salt og pepper, legg over i dype tallerken sammen med blomkålbukettene du la til sides og bacon. Server med godt brød. Gjerne Focaccia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar