onsdag 21. mars 2012

Snickerskake


Denne kaken er perfekt å lage dersom du skal lage kake til mange. Kaken lages i en liten langpanne og deles i mindre biter. Den er fantastisk god, men også ganske mektig. 
Kaken lages på halvtime inkl. steketid.


Du trenger:

Bunn: 
6 eggehviter
- 5 dl sukker
- 1 pk Ritzkjeks
- 250g peanøtter
- 2ts vaniljesukker
- 2ts bakepulver

Sjokoladeglasur: 
- 6 eggeplommer
- 1dl kremfløte
- 100g smør i terninger
- 100g sukker
- 100g sjokolade i biter

Slik gjør du:
Mål opp alle ingrediensene og finn fram de redskaper du trenger. Sett ovnen på 180g.

Ha eggehviter over i en kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme, da har du i sukker. Litt og litt. Pisk til du får en hvit og luftig marengs, ca 5 minutter.

Hakk kjeks og peanøtter grovt og vend dem forsiktig i marengsen.


Ha blandingen over i en smurt, liten langpanne. Jeg brukte bakepapir, for bunnen blir ganske klissete. 


 Stek bunnen på 180g i ca 25 minutter.

I mellomtiden lager du sjokoladeglasuren:
Ha eggeplomme, fløte og sukker i en kjele og kok opp. Her må du røre godt hele tiden slik at ikke blandingen blir brent. Etter et par minutter tykner blandingen og det bobler i kjelen. 

Når kremen tykner, trekk av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til fyllet blir gjevnt. 


Avkjøl fyllet og kaken før du har fyllet over den kalde bunnen.



La kaken stå avkjølt en liten time slik at den "setter seg".


Del kaken i mindre biter og anrett på fat.


Kaken holder seg fint i kjøleskapet et par-tre dager.


4 kommentarer:

  1. Vann i munn, mmmmm..., kjente det strømme på nå ;)
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  2. Denne skal jeg definitivt prøve ut. Blir nok kjempesuksess blant tenåringene

    SvarSlett
  3. Denne var utrolig god og veldig enkel! Jeg erfarte at jeg må stole mer på oppskriften neste gang :D Lag kaka dagen før slik at den rekker å "sette" seg. Ellers faller den bare sammen.

    SvarSlett
  4. Er den like god om eg lager den i kveld holder den til søndag? :-)

    SvarSlett