Hvem kunne tro at noe så enkelt kunne være så godt?
Jeg la til oreokjeks i den (etter min gane) perfekte brownies oppskriften min, så laget jeg en krem lik som kremen i Oreo Dream kaken og tilbake fikk jeg en kjempegod dessert! Både undertegnede og barselsvenninnene forsynte seg flere ganger. Dette kommer jeg til å lage flere ganger.
Du trenger:
Brownies:
- 150 gram smør
- 150 gram mørk kokesjokolade
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
-10-12 Oreokjeks
Oreokrem:
- 1 dl fløte
- 50g philadelphiaost
- 1 dl melis
Slik gjør du:
Smelt smøret over svak varme i en kjele. Løft kjelen av varmen og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Knekk oppi alle eggene, ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og knust oreokjeks. Jeg knuste kjeksene med hendene, da blir det litt store biter som gir en litt chunky brownies.
Hell røren i en smurt liten langpanne
Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter
Mens kaken avkjøles, kan du lage kremen:
Visp sammen melis og philadelphiaost med en handmikser til det blir fluffy.
Visp kremen og vend den inn i philadelphiaost.
Ha kremen over på en sprøytepose og lag fine blomster på hver brownies bit.
Brownies kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp før servering. Den kan også fint serveres avkjølt. Brownies holder seg fint noen dager i kjøleskap.
Dersom du skulle være så heldig å få rester, anbefaler jeg dette:
Håper kaken smaker!
Slik gjør du:
Smelt smøret over svak varme i en kjele. Løft kjelen av varmen og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Knekk oppi alle eggene, ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og knust oreokjeks. Jeg knuste kjeksene med hendene, da blir det litt store biter som gir en litt chunky brownies.
Jeg tar ut det hvite av ca halvparten av kjeksene, ellers blir det litt søtt. |
Hell røren i en smurt liten langpanne
Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter
Omtrent slik blir kaken seende ut på toppen når den er ferdig stekt. Husk at brownies skal være myk inni. |
Visp sammen melis og philadelphiaost med en handmikser til det blir fluffy.
Visp kremen og vend den inn i philadelphiaost.
Ha kremen over på en sprøytepose og lag fine blomster på hver brownies bit.
Brownies kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp før servering. Den kan også fint serveres avkjølt. Brownies holder seg fint noen dager i kjøleskap.
Dersom du skulle være så heldig å få rester, anbefaler jeg dette:
Skjære rester av brownies i små biter og servèr til kaffen |
Håper kaken smaker!
Hvordan får en kremen hvit?
SvarSlettMå pröve!
SvarSlett