torsdag 15. mars 2012

Oreo Brownies med nydelig krem

Hvem kunne tro at noe så enkelt kunne være så godt?
Jeg la til oreokjeks i den (etter min gane) perfekte brownies oppskriften min, så laget jeg en krem lik som kremen i Oreo Dream kaken og tilbake fikk jeg en kjempegod dessert! Både undertegnede og barselsvenninnene forsynte seg flere ganger. Dette kommer jeg til å lage flere ganger. 




Du trenger: 
Brownies:
- 150 gram smør
- 150 gram mørk kokesjokolade
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 1/2  ts bakepulver
-10-12 Oreokjeks


Oreokrem:

- 1 dl fløte
- 50g philadelphiaost
- 1 dl melis

Slik gjør du:
Smelt smøret over svak varme i en kjele. Løft kjelen av varmen og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Knekk oppi alle eggene, ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og knust oreokjeks. Jeg knuste kjeksene med hendene, da  blir det litt store biter som gir en litt chunky brownies.



Jeg tar ut det hvite av ca halvparten av kjeksene, ellers blir det litt søtt.

Hell røren i en smurt liten langpanne 


Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter






Omtrent slik blir kaken seende ut på toppen når den er ferdig stekt. Husk at brownies skal være myk inni.

Mens kaken avkjøles, kan du lage kremen:
Visp sammen melis og philadelphiaost med en handmikser til det blir fluffy.
Visp kremen og vend den inn i philadelphiaost.


Ha kremen over på en sprøytepose og lag fine blomster på hver brownies bit.




Brownies kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp før servering. Den kan også fint serveres avkjølt. Brownies holder seg fint noen dager i kjøleskap.

Dersom du skulle være så heldig å få rester, anbefaler jeg dette:
Skjære rester av brownies i små biter og servèr til kaffen


 Håper kaken smaker!

2 kommentarer: