tirsdag 1. november 2011

Nesten hjemmelaget is


Dette er en superenkel, men smakfull dessert som passer bra om du har lyst på litt ekstra, men har dårlig tid. Med enkle triks, gjøres den kjedelige butikk-kjøpte vaniljeisen om til en smakfull og delikat dessert.


Til 4-6 posjoner trenger du:
1 liter vanilje-is
1 økologisk sitron (ca 2- ss sitronsaft og ca 2 ss revet sitronskall)
1-2 ts kanel
2-3 ss melk
1/2 vaniljestang (frøene) 

Sett isen i kjøleskapet i ca 30-45 minutter til isen blir myk. Bland i melk, kanel og vaniljefrø før du smaker til med sitron og sitronskall. Ha evt i mer kanel eller sitron.
Sitronskallet gir en litt mer bitter smak og setter en liten spiss på retten.

Kjekssmuler:
4-5 søte kjeks (jeg anbefaler Digestive, Kornmo, Gjende eller pepperkaker)
2 ss smør 
2 ss sukker

Knus kjeks til smuler. Ha smør i en panne og rist smulene i et par minutter. Ha over sukker og stek til de blir gyldne. Obs. Dette går fort, så vær obs og følg med. Brente smuler smaker ikke godt. 
Ha de ferdigstekte kjekssmulene over på litt kjøkkenpapir og avkjøl. På denne måten får du kjempegode sprø smuler til å strø på isen. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar