tirsdag 13. desember 2011

Nydelig Thaisuppe


Denne suppen sender deg rett til Thailand på sekunder. Nydelig suppe med kokkosmelk, kylling, karripasta, ingefær og litt hvitløk. Det beste er at du ikke trenger dra på 10 forskjellige butikker for å få tak i ingredienser, det meste får du kjøpt på nærbutikken. (Bortsett fra sitrongress som kjøpes på utenlandske forretninger eller andre butikker med godt utvalg.)


Du trenger:
4 kylingfileter
2 fedd hvitløk
1 sitrongress
2cm ingefærrot
1-2 ss currypaste
2 hønsebuljongterninger eller annen kraft
1 liten gul paprika
1 liten rød paprika
3-4 stilker vårløk
1 boks kokkosmelk
2-3 dl fløte
1 liter vann
fersk koriander
salt
sukker
1/2 dl nøytral olje.
Evt. litt ris til garnityr

Slik gjør du:
Skjær kyllingen i strimler. Rasp ingefær og hvitløk i et fint rivjern og sjær sitrongress i skiver på ca 1/2 cm. Varm opp olje og fres kyllingen sammen med ingefær, hvitløk og sitrongress et par minutter i en tykkbunnet kjele.
La det surre noen minutter før du heller over kokende vann og 2 buljongterninger. Ta ut kyllingen og legg den til sides på et fat så den ikke blir overkokt og tørr, mens du gjør resten.
Ha i currypaste, kokkosmelk og fløte. Smak til med salt sukker og evt mer currypaste.
Tilsett de finstrimlede grønnsakene de siste 10 minuttene. Når grønnsakene er møre, har du i kyllingen slik at den blir varm. Dryss over finhakket koriander før servering.Tips:
Ønsker du en litt fyldigere suppe kan du ha i meljevning (smelt 2-3 ss smør og bland i 2-3 ss mel, rør ut i suppen) eller server litt ris til suppen.

Server med nanbrød eller noe annet godt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar