fredag 16. desember 2011

Pannekaker




På nettet finnes mange oppskrifter på pannekaker. Her er en enkel og god uten noe fiks-fakseri.
Du kan bruke disse pannekakene til vanlig middag med blåbær og sukker, flesk, som dessert eller som rull med røket laks og kremost.


Du trenger:
- 4 egg
- 3 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 5 dl melk
-smør eller margarin til steking

Slik gjør du:
Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken og rør til en tykk og klumpfri røre. Det er lettere å oppnå  en klumpfri røre om du gjør det slik.
Tilsett resten av melken og visp inn eggene.
La røren svelle i 30 minutter.

Ha litt margarin eller smør i stekepinnen og stek tynne pannekaker på middels- sterk varme.
Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått en fin og gylden farge på undersiden.



Tips:
Dersom du steker mange pannekaker, kan du oppbevare dem i en ildfast form med lokk og varme dem i ovnen ved 100grader rett før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar