lørdag 31. desember 2011

Kongekrabbemiks på toast




Her er en liten rett jeg lagde til tapasen i jula. Du kan også fint servere den som forrett.
Kokt kongekrabbe med majones, et hint av chili og fersk koriander må bare bli bra! Oppskriften gir ca 12 toast med kongekrabbe.

Du trenger:
2 kongekrabbeklør
4-5 ss majones
1/2 ts chilipaste
1 ss sitronsaft
1-2 ss hakket frisk koriander
litt salt og pepper

1 baguette, gjernehalvstekt

Slik gjør du:
Kok kongekrabbene godt saltet vann i ca 22 minutter. Ta dem ut av kjelen og la dem renne av på en rist. Sett klørne på høykant om du har mulighet. 
La dem avkjøle og klipp opp klørne på langs for å få ut kjøttet. Grovhakk kjøttet og bland med majones, chilipaste, sitronsaft, koriander og smak til med salt og pepper. 



Skjær baguetten i tynne skiver, ca 12 stk og rist iovnen ved 200 g i 3-5 minutter. Pass på for de blir fort for mye stekt. Det er nok at de så vidt er gyldne. 



Legg ca en ts kongekrabbemiks på hver toast.

Tips: Du kan gjerne lage retten på forhånd, men ikke legg på kongekrabbemiksen på toastene så lenge før servering, da blir toastene myke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar