Til 4 posjoner trenger du ca:
- 400 g frosen torske filet uten skinn og bein (halvtint)
- ca 1 dl brødrasp/smuler
- 2 egg
- ca 1 dl mel
- smør til steking
- salt og pepper
Remulade:
- 1/2 dl majones
- 2 ss lett rømme
- 1 ss sylteagurk i små terninger
- 1 ts kapers i små biter
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
Tilbehør:
Kokte poteter, råkost, salat el.
Slik gjør du:
Start med å lage brødrasp ved å ha gammelt brød i en kjøkkenmaskin med knivblader, blender el.
Du kan også skjære brødet i tynne skiver og hakke det opp til smuler med en kniv. Evt. kan du bruke grilljermel/ strøkavring fra butikken.
Skjær fisken i 1-2 cm brede pinner.
Rull fisken i mel
før du har den over i eggeblandingen og ruller den godt i egg.
Ha fiskepinnen over i brødrasp og rull den godt. Da vil brødsmulene feste seg til fisken.
Slik gjrø du med alle fiskebitene. Ha dem over på et fat før du steker dem i stekepannen i godt med smør. Fiskepinnene stekes på middels til høy varme i 1-2 minutter på hver side. Lager du mange kan du ha dem over på et stekebrett med bakepapir og varme dem i ovnen et par minutter før servering.
Remulade:
Bland alle ingrediensene i en skål og smak til med sitron, salt og pepper.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar