onsdag 28. desember 2011

Nydelig riskrem med bringebær coulis


Gjør du noen få ekstra triks med riskremen, blir den så veldig mye bedre. Mine triks er vaniljestang og hjemmelaget bringebærsaus. Server den i lekre glass og det blir en helt ny opplevelse!


Du trenger:
- 2-3 posjoner ferdig kokt grøt (kald)
- Krem av ca 1 pk fløte
- evt. litt creme fraiche ( 2-3 ss)
- 2-3 ss sukker
- 1 vaniljestang
- 1 pakke frosne bringebær (400g)
- 1-2dl melis

Slik gjør du:
Kok grøt etter anvisning på pakken. Bruk H-melk og grøtris av god kvalitet. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem og resten av stangen i kjelen sammen med melka når du koker grøten. Bruker du ferdig kokt grøt, blander du frøene i den kokte grøten. Avkjøl.


Pisk fløten stiv sammen med 2-3 ss sukker og bland kremen med grøten. Bland forsiktig slik at du beholder luften i kremen og den ikke faller sammen. Dersom du vil ha en litt syrligere krem, blander du inn 2-3 ss  creme fraiche.

Ha bærene over i en kaserolle sammen med melis. Ha i litt og litt melis og bland godt. Smak underveis slik at du får sausen så søt som du liker den. Varm bærene på svak varme til de tiner. Sil bærblandingen slik at du får ut alle frøene. Da får du en glatt og jevn saus. Et tips er å bruke en stor sil og røre godt med en ballongvisp. Da går det fortere.

Ha avkjølt riskrem og avkjølt bringebærsaus/ coulis over på fine glass og server straks.
Nb. Bruk en sje og ha i bare litt og litt om gangen, ellers blir det gris og søl over hele glasset.

Tips: Du kan gjerne lage desserten på forhånd, men vent med å ha sausen over til rett før servering. Ellers vil krem og saus blande seg og du får ikke like godt resultat.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar