Du trenger:
- 2oo g hasselnøtter
- 1 dl sukker
- 3 ss smør (dersom du bruker usaltet smør, ha litt salt i karamellen)
- 200 g sjokolade (mørk eller lys etter din smak)
Slik gjør du:
Rist hasselnøtter i en tørr, middels varm panne. Da kommer den gode nøttesmaken bedre fram og gir en liten spiss på konfekten. Det tar ca 3-4 minutter, men pass på så de ikke blir svidd, rist i panna i ny og ne.
Lag karamell ved å smelte sukker i en stekepanne til det blir gyldenbrunt.
Ha i smør og rør noen minutter til en gjevn og fin blanding.
Ha i nøtter og rør til alle nøttene er dekt med karamell.
Ha nøttene i karamellblandingen over på bakepapir og avkjøl. Skill nøttene dersom de henger fast.
Smelt sjokolade i vannbad. (Ha en skål med sjokoladebiter over varmt vann og la sjokoladen smelte)
Dypp nøttene i sjokolade og legg dem på bakepapir, 3 og 3 sammen.
Dryss over litt havsalt og sett til avkjøling i kjøleskapet.
Jeg oppbevarer trippelnøttene i kjøleskapet til de skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar