fredag 6. mai 2011

Teriyaki inspirert wok

Wok er enkelt og smakfullt. Med gode råvarer og 15 minutter har du laget en kjempegod middag.
I dag laget jeg denne med kyllingkjøttdeig til 17.90,- pr pakke og retten kan fint kvalifiseres til "middag under hundrelappen".

til 2-3 posjoner trenger du:
1 pk kyllingkjøttdeig
1/2 pakke risnudler  (den lilla pakken fra santa maria)
1/2 pakke bønnespirer eller mer
2 store gulrøtter
3 vårløk
ca 20 cashewnøtter (kan sløyfes)
scampi
tørket ingefær

Teriyakisaus:
1 dl soyasaus
2 ss sukker
1 båt hvitløk
1/2- 1 ts revet, fersk ingefær
2-3 cm chili evt, 1/3 ts moset chili på glass.
(bland ingrediensene)

Kok risnudlene etter anvisning på pakken (ca 3-4minutter). Krydre kjøttdeigen med litt salt og ingefær (pulver) og stek kjøttdeigen på sterk varme i wokpannen. Skrell og skjær gulroten i tynne strimler. Skjær vårløken i skiver på skrå. Fres alle grønnsakene sammen i woken og legg til side.Bland sammen alle ingrediensene i wok`en og ha over teriyakisausen. Kok opp. Ha tilslutt over cashewnøtter, bland og server!

Tips: Du kan gjerne bruke kyllingfilè istedet for kyllingkjøttdeig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar