torsdag 19. mai 2011

Nydelig Ostekake


Denne oppskriften er hentet fra den store kakeboka (et must for alle søtmunner). Jeg har endret litt på oppskriften og laget bunn av digestive kjeks og smør. Kaken bakte jeg til et bryllup og bruden ønsket vanlig kjeksbunn.

Du trenger:
Bunn:
225g digestive kjeks
125g smeltet smør

ostefyll:
5 plater gelatin
150g kremost naturell
125g sukker
100g kefirmelk
1/2 + 3,1/2 dl fløte

appelsingelè:
1 1/2 dl appelsinjuice
50 g sukker
2 plater gelatin

Knus kjeks og bland med smeltet smør. "Press" kjeksen ned i en rundform og sett i kjøleskapet til avkjøling.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 15 minutter. Kjør kremost og sukker til en glatt masse i en kjøkkenmaskin. Tilsett kefiren. Kok opp 1/2 dl fløte og ha i gelatinen. Pass på at du får klemt ut vannet av gelatinen og rørt den godt inn i fløten. Rør gelatinen inn i kremosten.
Pisk resten av fløten og vend den inn i ostemassen. Fyll ostekrem på kjeksbunnen i springformen. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til den stivner. Det tar 2 timer.

Bløtlegg 2 plater gelatin i kaldt vann i 15 minutter. Kok opp appelsinjuice og sukker. land godt før du har i gelatinen. Vent til blandingen blir litt kald, men ennå flytende, før du heller den over kaken. Sett kaken i kjøleskapet til geleen stivner.


Tips: For å få kaken til å løsne fra kakeformen, bruk hårføneren og føn raskt sidene av formen. Da slipper formen lettere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar