onsdag 4. mai 2011

Fiskesuppe med blåskjell

Denne suppen lages alltid på "slump", men jeg skal forsøke å skrive ned en ca oppskrift. Her til 2-3 posjoner.




Du trenger
- fersk torsk (del i passe biter)
- fersk laks
(beregner ca 100-150 g fisk pr. pers. )
- et nett blåskjell
- kremfløte (2dl)
- tørr hvitvin (2dl)
- smør (2ss)
- chili (1-2cm)
- sjarlottløk (2-3 stk)
- gulrot (en liten i biter)
- vårløk( 1-2 stk i skiver)
- fenikkel ( 1 liten, evt 1/2)
(evt. andre (rot)grønnsaker du liker)
- gressløk (2 ss)
- timian (1 ss fersk)
-cayennepepper litt
-salt

Steg 1: Lag kraft av blåskjell.
Skyll og rens/børst blåskjellene fri for smuss.

Hakk hvitløk og sjarlottløk i små biter og fres i smør sammen med chili og timian. Ha over hvitvin og salt og kok opp. Ha så i alle blåskjellene og legg på lokk. Blåskjellene skal dampe i ca 3 minutter til de åpner seg. De skjellene som ikke åpner seg er ikke friske og kastes.

Sil kraften og legg blåskjellene til sides. Ha i ønsket mengde vann (ca 5 dl og melgjevning eller maisennamel for å få riktig konsistens på suppa. La koke i noen minutter. Ha i grønnsaker og kok nesten møre før du mot slutten har i fisken. Da kan du trekke kaserollen av plata og legge på lokk. Fisken skal bare trekke, ikke koke. Smak til med salt og pepper og ha over gressløk rett før servering.
Server i store, dype tallerkner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar