onsdag 18. mai 2011

Rødvinssaus


For et par uker siden var jeg i Finland og fikk tak i kjempegod indrefilet av rein. Jeg hadde lyst på noe litt annet enn viltsaus med fløte og fant derfor fram en kjempegod oppskrift på rødvinssaus.

 Du trenger:1 ss sukker
1 sjalottløk, finhakket
2 ss rødvinseddik (eller 1-2 ss balsamicoeddik)2-3 dl rødvin2-3 dl god kjøttkraft3 ss smør
salt og pepper

smelt smør i pannen og fres løken til den blir blank. Ha på sukker. Når sukkeret er smeltet over løken, kan du ha i rødvin, kjøttkraft og eddik. La dette koke inn til menden er blitt en sirup (ca en halv time). Smak til med salt og pepper, mer rødvin, eddik eller kraft. Husk at smøret er salt, så vært forsiktig med saltet før du har hatt i smør. Dersom du har i mer væske, må sausen koke ytterligere. Når sausen har fått god smak og er blitt tykk. Tar du sausen av platen. La sausen avkjøle et par minutter før du rører i romtemperert smør. Etter dette kan du varme opp sausen forsiktig, men pass på! Dersom sausen koker, vil smøret gjøre at den skiller seg.

Sausen passer til rein, hjort, andebryst, biff mm...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar