torsdag 15. september 2011

Kamskjell med chevrè krem og honning vinagrette


Nydelig kominasjon! Oppskrift er som mye annet hentet fra min favorittkokebok.
jeg har endret litt på oppskriften, men ikke mye.



Du trenger:
50g chevre naturell (velg den norske fra Haukeli)
50g Creme fraiche
1ts sitronsaft
Litt salt
Litt pepper
1ss hakket gressløk
(bland til chevre krem)

8 kamskjell (helst ferske. Ellers har findus noen xxl i frysedisken som er ok)
1hvitløksfedd
2kvaster timian (fersk)
Litt smør
Litt solsikkeolje
(i panna)

4tynne loff skiver
2 plommetomater eller 4-6 cherrytomater. Skiver
Litt salat (i oppskriften står det spinat, men vi trenger ikke være så fin på det)

2ss olivenolje
1ss sitron
1ss honning
4 runder på pepperkverna
Litt salt
10 hassel nøtter uten skall, ristet i panna og hakket.
(bland til vinagrette)

1 sjarlottløk
1ssolivenolje
Bladene av 1 stilk timian
(garnityr)

Anrett klart på fat (se bildet)
Lag vinagrette og garnityr.

Skjær tynne loffskiver og stek dem i ovnen på 200g slik at de blir helt sprø. Dette går fort, så husk å følge med, ellers blir de svart og det vil vi ikke.

Stek kamskjellene i panna med solsikkeolje, et fedd hvitløk du har knust med kniv bladet og en kvast timian. Bruk høy varme og stek til du får en gylden skorpe, vær rask, flipp dem over og ha smør i panna. Kamskjellen skal være rå inni og kun ha en skorpe på hver side. Ellers får du gummiballer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar