tirsdag 12. april 2011

Bacalao

På norsk er bakalao en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Det sies at det finnes like mange oppskrifter på bacalao som det finnes kjøkken i Portugal. Denne bacalaoen er er laget på lettsaltet torsk og ikke klippfisk som vanligvis brukes i denne retten. Du kan selvfølgelig lage den med klippfisk også, da må du bare huske å vanne den ut i forveien.


Handleliste:
1,3 kilo torsk
2 dl olivenolje
8 mellomstore mandelpoteter
5 pimentos eller 2 paprika
2 store gule løk
5 cm chili (eller mer om den ikke er sterk nok)
5 grovhakkede hvitløksfedd
2 bokser tomater
4 ferske tomater
100g sorte oliven (calamata oliven)
Salt og pepper

Slik gjør du:
Del torsken i mindre posjonsstykker (100g) og legg dem i en stor ildfast form.
Skjær potetene i skiver på ca 1 cm. Del paprikaen og løken i store biter og grovhakk chili og hvitløken. Ha 1dl av den gode olivenoljen i en stor stekepanne/ kjele og stek potetskiver, paprika, løk, chili og hvitløk til potetene har fått en mør ring rundt kjernen.
Del de ferske tomatene i biter og ha i. Rør inn bokstomater og ha i ytterligere 1 dl av olivenoljen, de sorte olivenene og salt og pepper. Vær litt forsiktig med saltet ettersom torsken kan være veldig salt fra før. Smak til med litt og litt salt etterhvert.
La alt få et oppkok før du heller blandingen over fisken.

Sett formen på rist i ovnen på 200g og la bacalaoen stå i ca 45minutter. NB. pass på at potetene er møre.

Server gjerne med godt brød og god vin (gjerne en hvitvin fra Østerriket- Riesling med betegnelsen Gobelsburger.  Evt. en vino verde fra Bacalaoens hjemland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar