onsdag 5. oktober 2011

Perfekt presskanne kaffe


Å koke kaffe er vel noe alle kan, men med små enkle grep, blir kaffen mye bedre!

Det er et par ting du bør huske på:

1. Har du kaffe kvern- bruk den! (har du ikke, kjøper du en eller kjøper god nykvernet kaffe)
2. La vannet fra springen renne en stund til vannet er kaldt og friskt.
3. Hell over varmt vann på presskannen og varm den opp mens du koker vannet til kaffen.
4. Mål opp 60-65 gram kaffe pr. liter vann (bruk vekta)
5. Hell ut det varme vannet, inn med nykokt, friskt vann og ca 60gram kaffe
6. Rør om og vent 6.minutter. Ta vekk det brune skummet før du presser stempelet langsomt ned.
7. Finn fram en bit sjokolade!

Servèr straks!

5 kommentarer:

  1. Ta av det brune skummet før du presser ned Lone :)

    SvarSlett
  2. Ja men Bjørnar! Tar du vekk skummen, blir du ikke rik! Det er en kjent sak at om du får mye skum i kaffen, blir du rik ;)
    Skal få det med, takk for tipset :)

    SvarSlett
  3. Presskannekaffe. Ikke presskanne kaffe. Hvis du først skal være overivrig med mellomrom kan du jo like gjerne klemme på med press kanne kaffe.

    SvarSlett
  4. 60 gr kaffe er et fjell ! Dette er en tulle-oppskrift !

    SvarSlett
    Svar
    1. på 1 liter kaffe er det passe, kanskje tilogmed lite for enkelte.
      Men til 1 kopp trenger du så klart ikke 60 gr ;P

      Slett