onsdag 12. oktober 2011

NanbrødNanbrød er et populært brød til sterke retter og spises i Iran, Afganistan og sentralasia. Nanbrød blir brukt til å plukke opp mat med av den som spiser, på lignende vis som man ellers ville bruke fingrene eller en skje.
Skal du lage nanbrød, prøv disse! De er veldig gode.


Nanbrød -  5-6 store brød eller 10 små:
1 dl melk
1,5 dl yoghurt
350 gram hvetemel
1/4 pakke gjær (12-13 gram)
1 ts bakepulver
1ss sukker
1/2 ts salt


Topping:
smeltet smør
fingersalt


Blant først alt det tørre i en bolle, tilsett melk og yoghurt kna det sammen. Deigen skal bli seig og smidig, så ha den gjerne i en kjøkkenmaskin i 5minutter. Om du ikke har kjøkkenmaskin, bør du bruke litt tid på å kna den ut. Hell litt olje over deigen, dekk til med plast og la den heve i 1 time.

Etter at den er ferdig hevet deler du deigen i 7-10 biter alt ettersom hvor store du vil ha de. Rull hver del til før du trykker den flat til den er ca 1-2 mm tykk.Prikk nanbrødene med en gaffel før du steker de, da unngår du at de blåser seg opp til en stor ballong. Hvis du lager de små brødene skjer det ofte at de blåser seg opp likevel, men etter at du har penslet blir de mykere og faller litt sammen igjen. 

Ha stekeplata i ovnen og varm den opp. Legg nanbrødene på den varme plata og  stek på 250 g med grillen på. Nå må du følge med, for dette går fort. Nanbrødene skal kun steke i 1-2 minutter og det går veldig raskt fra passe stekt til brennt. Stek 2-3 stykker om gangen.

Når du tar brødene ut av ovnen, pensle dem med smør og strø på salt. Du kan også ha over krydder, hvitløk eller noe annet du liker. (Jeg hadde litt hvitløk i smøret).

Nanbrødene egner seg godt til frysing. Da er det bare og varme dem i ovnen på 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar