fredag 7. oktober 2011

Pai med varmrøkt laks og asparges


Denne paien er super enkel å lage og smaker like godt varm som kald. Leg gjerne litt ekstra og ha som niste på jobb eller skole. Den varmrøkte laksen gjør paien smakfull og saftig. Passer bra som middag, klubbmat eller lunsj eller brunsj i helgen.


Du trenger:
Paideig
125 g smør
175 g hvetemel
2ss kaldt vann

Fyll:
200g varmrøkt laks
5-6 små asparges
100g revet ost (gjerne jarlsberg, cheddar eller en annen som smaker "litt mer".)
4 egg
1 dl creme fraiche
2 dl hmelk
5 cherrytomater
1 sjarlottløk
Salt og nykvernet pepper
(du kan erstatte creme fraiche og h-melk med 3.dl fløte)

Salat etter eget ønske

Slik gjør du:
Smuldre smør og mel i en bolle, gjerne kjøkkenmaskin og kna til det blir en klump. Press deigen ut i en smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel.



Stek den på 200g i ovnen i 15- 20 minutter. Paien skal være hard men ikke brun.
I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen egg før du har i creme fraiche og melk. Ha i noen runder nykvernet pepper og ca 1/4 ts salt. Finhakk løken og ha i.

Kok opp vann og ha over i en ren bolle.  Ha asparges over i bollen i ca 2 minutter før du skyller dem i kaldt vann (for å stoppe kokeprosessen, ellers blir dem vassne). Ha over eggeblandingen i den ferdig stekte pai bunnen. Del laksen i biter og ha i sammen med cherrytomat (delt i to) og asparges før du har over osten.


Stek i ovnen på 200g i ca 15minutter til eggeblandingen har stivnet.


Server med salat og brød om ønskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar