fredag 14. oktober 2011

Chicken tikka masala med raita og nanbrød


Dette er en velsmakende indisk rett som er veldig lett å lage. Smaker mye bedre enn alle halvfabrikata varianter. Bare husk å legge kyllingen i marinaden kvelden i forveien eller i verste fall en time før du steker den. Servèr med raita, ris, salat og nanbrød.Marinade

 Marinade:
1 dl yoghurt naturell
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær (fersk)
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts minced chili
3/4 ts malt korianderfrø
1 ss frisk koriander
3 ts tandoori masala
3 ss smeltet margarin/olje
700-1000g kyllingfilet

Kyllingen skal marineres i 1 time, helst over natten.

Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del filetene i store stykker på cirka 50 gram. Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time.
Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C

Saus:
4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/2 malt muskat
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
150 g knuste tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts gurkemeie
1 ss rømme
1 dl fløte
100g cashewnøtter (finmalt)
1 ss finsnittet koriander
smak til med salt og evt. litt chilipulver.

Varm olje, ha i malt spisskummen og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min.

Raita:
2 dl yoghurt naturell
1 stk revet slangeagurk
1 ss hakket frisk mynte
1/2 ts salt
1 ts sukker 
1/2 ts pepper

Vask agurken godt og del den i to på langs. Skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver, ta av litt til pynt og legg resten i en sil.


Dryss på salt og la den stå og trekke ut vann i 20-30 min. Bland i yoghurten. Ha i sukker, pepper og evt. litt fersk mynte.


Nanbrød -  5-6 store brød eller 10 små:
1 dl melk
1,5 dl yoghurt
350 gram hvetemel
1/4 pakke gjær (12-13 gram)
1 ts bakepulver
1ss sukker
1/2 ts salt


Topping:
smeltet smør
fingersalt

evt. litt spisskum

Blant først alt det tørre i en bolle, tilsett melk og yoghurt kna det sammen. Deigen skal bli seig og smidig, så ha den gjerne i en kjøkkenmaskin i 5minutter. Om du ikke har kjøkkenmaskin, bør du bruke litt tid på å kna den ut. Hell litt olje over deigen, dekk til med plast og la den heve i 1 time.

Etter at den er ferdig hevet deler du deigen i 7-10 biter alt ettersom hvor store du vil ha de. Rull hver del til før du trykker den flat til den er ca 1-2 mm tykk.

Prikk nanbrødene med en gaffel før du steker de, da unngår du at de blåser seg opp til en stor ballong. Hvis du lager de små brødene skjer det ofte at de blåser seg opp likevel, men etter at du har penslet blir de mykere og faller litt sammen igjen. 

Ha stekeplata i ovnen og varm den opp. Legg nanbrødene på den varme plata og  stek på 250 g med grillen på. Nå må du følge med, for dette går fort. Nanbrødene skal kun steke i 1-2 minutter og det går veldig raskt fra passe stekt til brennt. Stek 2-3 stykker om gangen.

Når du tar brødene ut av ovnen, pensle dem med smør og strø på salt. Du kan også ha over krydder, hvitløk eller noe annet du liker.

Nanbrødene egner seg godt til frysing. Da er det bare og varme dem i ovnen på 200 grader.

TIPS: Lag mange små, frys og bruk som pitabrød!

Serveres med ris, salat og nanbrød.

3 kommentarer:

  1. Dette var jo en suveren guide - jeg lover å dele videre!

    SvarSlett
  2. Takk! Det er veldig gode oppskrifter både til nanbrød og tikka masala. Vi spiste dette senest i går faktisk. Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  3. Hei, jeg oppdaget plutselig denne bloggen da jeg søkte etter en pavlova med lime-smak. Jeg er spent på å se mer på bloggen din, for virker som om det er verd å prøve mange av oppskriftene her! :)

    SvarSlett