tirsdag 9. august 2011

Daim iskake


Barndomsfavoritt som også voksne liker!


Mandelbunn:
- 150g melis
-150g mandler
- 4 eggehviter
- 1 ts SP (gjør deig og fyll luftigere. Kjøpes i Hobbybutikker eller andre steder hvor de selger "Cakas".
- noen dråper sitron.

Visp sammen eggehviter og SP (kan sløyfes). Når de skummer, ha i litt og litt av melisen og sitrondråpene. Når eggehvitene er stive, ha i malte mandler. Bland godt og hell i en kakeform (20 cm eller større). Jeg bruker bakepapir i bunnen og i sidene på kakeformen.

Stek på 160grader i 30-35 minutter.

Tips: Når kaken min kom ut av ovnen var den ujevn med litt høyere kanter. Da jukset jeg litt med en slikkepott og trykket bunnen forsiktig flatere og ut mot kakeformen. Da vil kaken se litt finere ut fordi bunnen blir helt jevn. Obs: Ikke mos kaken, da blir den tørr og hard.

Mens kaken er i ovnen, lager du
Den herlige iskremen:
-
4 eggeplommer
- 2 egg
- 200g melis
- 1 ts SP
- 5dl kremfløte
- 2-3 ss sterk kaffe
- 2 ts vaniljeesens eller frøene av 1/2 vaniljestang
- 150g knust daim (NB: jeg knuste ikke daimen så mye for jeg ville ha litt "biter", men de sank til bunns, så knus de heller godt ;))
- evt. ekstra daim til pynt på toppen.

Pisk egg, melis og sp sammen til stiv eggedosis. Bland kaffe og vaniljeessens/ vaniljestang. Pisk kremfløten stiv og bland alt. Legg bollen i fryseren i 30minutter. I mellomtiden avkjøler du bunnen.

Ha iskremen over mandelbunnen og sett i fryseren i minst 5 timer (helst natten over).

Ikke inviter venner på besøk, for du vil nok ha kaken for deg selv :)

1 kommentar:

  1. Hei.
    Du burde ha sine egne kakeoppskifter og ikke kopiere andres, f.eks passion4baking.
    Da vil du kanskje bli like populær som passion4 baking etterhvert også.
    Bare et lite tips
    Lillian

    SvarSlett