lørdag 25. februar 2012

Kyllinglår med potetmos, ratatouille og pepperrotchips

Dersom du vil gjøre litt mer ut av hverdagsmiddagen eller ønsker en rask og smakfull middag til helgen, vil jeg anbefale dette. Til 4 posjoner trenger du:


- 6-8 kyllingbryst avhenig av størrelsen og magemålet 


Potetmos:
- 8-10 mellomstore, melne poteter (mandelpotet og pimpernell er gode til potetmos)
- 1-2 dl melk
- 1/2 dl fløte (er du på slankern, bruker du bare mer melk og kutter fløten)
- 3 ss smør
- 1/2 båt hvitløk
salt og pepper


Ratatouille:

- 1/2 dl olivenolje
- 2 små løk, i grove biter
- 2 små paprika, gjerne forskjellige farger, i grove biter
-400 gram modne tomater, flådd og grovhakket
- 1 liten squash, i grove biter
- 3  fedd hvitløk, finhakket
- 1-2 ss presset sitron
- 1 håndfull finhakket persille eller andre krydderurter du liker. 
- brunt sukker
- salt
- pepper

-1 pepperrot og raps eller solsikkeolje til steking
- salatblader el. 

Slik gjør du:
Begynn med ratatouille, den tar lengst tid. Varm olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løken og la den steke litt den blir myk mens du rører innimellom. Det tar ca 15minutter. Tilsett paprika og ha på lokk. La løk og paprika surre i ca 15 minutter før du har i tomater, squash, hvitløk, sitronsaft og brunt sukker. La det hele småkoke uten lokk på lav varme i ca 30-45 minutter. Da får du en fin konsistens. Tomatene skal bli til saus og grønnsakene skal være myke, men ikke ihjelkokte. Smak til med salt og pepper, og rør inn persille, eller andre gode urter. Bruker du tørkede uter, kan du tilsette dem 10-15  minutter før ratatouillen er ferdig. 

Mens ratatouillen er på kok, lager du potetmos og chips, samt setter kyllingen i ovnen.
Kok potetene møre i usaltet vann. Dersom du har dårlig tid, kan du dele potetene i mindre biter, da koker de raskere. Damp de ferdigkokte potetene før du har i melk, fløte og smør. (hold igjen på melk, potetene er ulike, så du må prøde deg litt fram med mengde. Kanskje må du ha i litt ekstra melk, det finner du fort ut)
 Rør godt med en ballongvisp eller mos potetene med et potetmos-jern. Mos hvitløken og ha den i sammen med salt og pepper. Jeg tror ca 1/2 ts salt vil være passe og 4-6 runder med pepperkverna.

Krydre kyllingen med ønsket blanding eller bruk ferdig marinert krydder. Dersom du kryddrer selv, kan du gjerne ha kyllingen og krydder sammen med litt olje i en liten plastpose. Da er det lettere å få blandet godt. Stek kyllingen i ovnen på 225 g i 10-15 minutter.

Pepperroten skjærer du i tynne skiver med en ostehøvel (den som lager tynnest skiver). 
La den tørke på et papirhåndkle mens du varmer oljen i en kjele. Når oljen er varm (det ryker av den etter ca 5 minutter), har du i pepperroten og steker til den er gylden og sprø. Stek i små omganger og la tørke på papir. Krydre godt med salt og pepper. 

Server gjerne med frisk salat!

2 kommentarer:

  1. Trur æ må prøve den her, så godt ut! :) å ikke så vanskelig å lage...

    SvarSlett