Du trenger:
Deig 1:
75 gram havrekli
75 gram solsikkekjerner
75 gram gresskarkjerner
75 gram linfrø
50 gram store havregryn
200 gram sammalt hvete, grov
200 gram sammalt rug, grov
9 dl kaldt vann
Bland alt og la det stå i minst 2 timer slik at frøene blir bløte og fester seg lett til deigen.
Deig 2:
2 dl vann
1-2 ss maltekstrakt (honning eller sirup)
1-1,5 ss havsalt
25 gram fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
950-1000 gram hvetemel
Bland begge deigene i en kjøkkenmaskin. Ha i melet til slutt, litt og litt til du får en gjevn og seig deig. Kjør maskinen først på lav styrke i noen minutter før du etter at alle ingrediensene er i, lar den gå på høy hastighet i 5 minutter.
La deigen heve i 1,5 time (minst) gjerne over natten i kjøleskapet.
Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og bak ut 3 brød. Ha dem i smurte brødformer, pensle dem med vann og strø på litt korn. La brødene etterheve i ovnen i 30minutter på 50 grader. Øk varmen etter 30 minutter til 180 og la steke til de er ferdige. (Mine stekte ca 40 minutter).
Fantastisk flotte brød! Takk for oppskriften!
SvarSlettTurid
Hei. Fin oppskrift, men gjær og salt sammen er vel ikke ett bra utgangspunkt for en vellykket bakst med gjær!
SvarSlett