Dette er min absolutte favoritt. Skulle jeg valgt en rett jeg skulle spist hver dag resten av livet, hadde jeg valgt denne.
Kyllingburger spiste jeg første gang på Mat&Mer på Sagene i Oslo og etter den gang har jeg prøvd meg fram og laget min egen variant som er minst like god.
Til 2 posjoner trenger du:
- 2 kyllingfileter
- 2 spelt rundstykker (Hatting) eller aller helst Landbrød.
- 1 avokado
- 2 plommetomater ellet 6 cherrytomater
- 4 skiver brie
- 6 ss chilisaus
- 3-4 poteter
- salt og pepper
- 1 ss chilimajones
Høvle potetene med en grov ostehøvel. Legg skivene over på en stekeplate og ha over olivenolje og maldonsalt. Stek på 250g til de er gjennomstekte og sprø i kantene. (ca 10-15min)
Varm brødet litt i ovnen. Ha på chilimajones i bunnen, så salat. Skjær avokado og tomat i små terninger og ha over.Krydre kyllingfiletene godt med salt og nykvernet pepper. Stek på høy varme på hver side og la de ligge i stekepannen med lav varme. Legg 2 skiver brie over hver filet og ha på lokk. La stå til filetene er gjennomstekt. Legg kyllingen over resten og ha over varm chilisaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar