fredag 30. september 2011

Svinekotteletter med potetchips og bearnaise grønnsaker


Bearnaise grønnsaker er perfekt dersom du ønsker det lille ekstra om du skal servere biff, svinekotteletter, svinefilet eller annet godt kjøtt. Fersk estragon gir den `karakteristiske "bearnaise-smaken uten at du behøver å ha 100gram smør i gryta.
Du trenger:
Kjøtt
Potetchips
Olivenolje til steking

Smågrønnsaker:
- 2 store gulerøtter
- 1 fersk maiskolbe
- 1 liter vann
- 1 persillerot
- en bit sellerirot (ca 100-150g)
- 1 ss fersk estragon (ja, det kan være vanskelig å få tak i fersk, så kanskje du må nøye deg med tørket på krydderbøsse)
1 dl fløte
salt og pepper

Kok Maiskolben i vannet ca 5 minutter. I mellomtiden skjerer du alle grønnsakene i terninger på størrelse med et maiskorn. Etter 5 minutter har du dem oppi sammen med maiskolben. Kok grønnsakene nesten møre, det er godt med litt tyggemotstand. Ha grønnsaker over i et dørslag og ha på kaldt vann slik du stopper kokeprosessen. Skjer av kornene på maiskolben og ha dem sammen med resten av grønnsakene.
Kok opp fløten og la den koke til den begynner å tykne. Det tar ca 5-10minutter. Ha så over grønnsakene og estragonen. Smak til med salt og pepper.

I mens steker du biffen, og potetchipsene (eller det du måtte ønske å servere til).

1 kommentar: