søndag 4. september 2011

Nydelige grove eplemuffins


Disse muffinsene er kjempegode! De inneholder sammalt hvete og havregryn og er derfor litt sunnere enn vanlig muffins. Passer bra til søndagsfrokosten!


Du trenger:
175g lettkokte havregryn
500g yoghurt naturell (et stort beger)
2 egg
2,5dl revet eple uten skall (2.store)
0,5dl rapsolje
Frø fra 1/2 vaniljestang
220g sammalt hvete
150g brunt sukker
4ts bakepulver
2ts malt kanel
1ts natron
1/2ts malt muskat
1/2ts salt
150g tørkede aprikoser eller tranebær i biter.

Bland havregryn og yoghurt i en bolle og la trekke i 5-10 minutter. Rør sammen revet eple, egg, olje og vanilje i en annen bolle. Bland i yoghurt blandingen og rør godt. Ha mel, sukker, bakepulver, natron og krydder i en stor bolle. Hell over yoghurt blandingen og ha i aprikos/tranebær. Bland lett før du fordeler i 24 små/ 12 store muffinsformer. Stekes i ovnen ved 190g i 30 minutter eller til de er gyldne.

Avkjøl og nyt!

De kan godt fryses og tas opp når du er sugen på noe godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar