fredag 16. september 2011

Lones fiskesuppe med stekt laks, scampi og potetmos



Nydelig suppe, om jeg så må si det selv ;)
Jeg lagde den uten oppskrift, men har forsøkt å gjengi hva jeg "slumpet" oppi.


Til 2 posjoner trenger du:

1 sjarlottløk
1 dl fløte
1 fedd hvitløk
2-3 kvaster fersk timian
4dl melk
Litt fiskekraft
2 ss smør
2ss hvetemel
2ss fenikkel i små terninger
4 ss selleeirot i terninger
1 vårløk
1 gulrot
1-2ts sitronsaft
1/2 ts most chili
1/2 ts revet fersk ingefær
Salt og pepper
1-2 ts sitronsaft
2 laksefileter ca 100g pr.stk
6 store, rå Scampi

Scampimarinade
1ss olivenolje
1/2ts di revet fersk ingefær
1/3 ts curripaste
Salt og pepper
1/2 ts most chili

Potetmos:
1-2 melne poteter
Litt smør
Litt melk/fløte
Salt og pepper

Lag scampimarinaden og legg scampi oppi, la ligge mens du gjør resten.
Lag potetmos (eller finn fram litt rester fra i går)
Surr løk blank i smør før du har i hvetemel. Bland godt og tilsett litt og litt kraft, fløte og melk. Finrasp ingefær og ha i sammen med chili, salt og pepper. La koke med en hvitløksbåt og timiankvaster ca 5-10- minutter. Skjær opp grønnsaker i strimler og ha de i. Nå skal suppen bare koke i 5-6 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Krydre laksefilet godt med salt og pepper. Stek sammen med scampi (på spyd). Anrett suppe i fat, legg i en god spisesje potetmos, en laksefilet og et scampispyd på hvert fat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar