søndag 11. september 2011

Potetkroketter med laks


Dette er på en måte en variant av fiskepinner, men de er mye mye bedre! Server som snacks fredagskvelden eller som middag med råkost.

Til ca 16 kroketter trenger du:
- 300 g laks uten skinn og bein
- 4 dl melk
- 2-3 stilker timian
-1 hvitløksfedd
- 200g potet i skiver
- 2 ss smør
- 1 egg (lett sammenpisket)
- salt og pepper
- brødrasp
- olje til steking
- sitronbåter,remulade, råkost eller annet tilbehør

Kok fisken mør i melk tilsatt hvitløk og timian. Sil av fisken og mos den med en gaffel. Kok potetskiver møre i lettsaltet vann og mos dem med en gaffel. Damp dem og ha på smør og sammenpisket egg.
Bland poteter og fisk. Form små avlange staver og rull dem i brødrasp før du steker dem gyldne med olje i panna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar