lørdag 31. desember 2011
fredag 30. desember 2011
torsdag 29. desember 2011
Chili og hvitløksmarinert kongekrabbe med søt og kryddret soyasaus og avokadokrem
Kongekrabbe er festmat! Dette er en enkel rett og servere som forrett til 5-6 personer eller hovedrett/smårett til 3-4 personer.
Jeg fikk tak i fersk kongekabbe rett før jul! Nå på denne tiden er kongekrabben på sitt beste med kjøttfulle og saftige klør. Da benyttet vi sjansen og kjøpte inn 10 kilo av denne herligheten.
onsdag 28. desember 2011
onsdag 21. desember 2011
Hellstrøms Juleribbe
Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull. Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus. Verdt å prøve!
Jeg har lett i hele dag etter bilder av julemiddagen i fjor, men finner det ikke. Ikke kan jeg lage ribben før juleaften, men jeg synes jeg måtte gi dere oppskriften allikevel.
fredag 16. desember 2011
torsdag 15. desember 2011
Risboller eller Riskaker
tirsdag 13. desember 2011
Nydelig Thaisuppe
Denne suppen sender deg rett til Thailand på sekunder. Nydelig suppe med kokkosmelk, kylling, karripasta, ingefær og litt hvitløk. Det beste er at du ikke trenger dra på 10 forskjellige butikker for å få tak i ingredienser, det meste får du kjøpt på nærbutikken. (Bortsett fra sitrongress som kjøpes på utenlandske forretninger eller andre butikker med godt utvalg.)
søndag 11. desember 2011
torsdag 8. desember 2011
Oreo konfekt kuler
Oreokjeks, philadelphiaost og to typer sjokolade må bare bli en slager.
onsdag 7. desember 2011
Hjemmelagde fiskepinner med remulade
tirsdag 6. desember 2011
mandag 28. november 2011
Kylling satay med nudlesalat
torsdag 24. november 2011
onsdag 23. november 2011
tirsdag 15. november 2011
mandag 14. november 2011
Peanutbutter chocolatechip cookies
torsdag 10. november 2011
Indrefilet av storfe med bearnaise og friterte poteter
tirsdag 1. november 2011
søndag 30. oktober 2011
Oreo cheesecake cookies
fredag 28. oktober 2011
torsdag 27. oktober 2011
onsdag 26. oktober 2011
Cupcake oppsats
tirsdag 18. oktober 2011
"Rørebrød" med müsli
fredag 14. oktober 2011
torsdag 13. oktober 2011
Brun lapskaus
Denne retten vekker barndomsminner!
Vi fikk alltid god mat på bordet hjemme når jeg var liten og etterhvert ble vi ganske kresne. Det endte med at vi en gang kom til å klage på den hjemmelagede middagen vi fikk servert, noe som resulterte i at vi ble straffet med brun lapskaus på boks ved neste måltid. Siden den gang har jeg lært å sette pris på hjemmelaget mat og gode råvarer.
onsdag 12. oktober 2011
Makroner med mascarpone og bringebær
tirsdag 11. oktober 2011
Minipizza
Minipizza er praktisk om det er mange til bords med ulike pizza favoritter. Samtidig blir pizzaen ekstra sprø når den er på denne størrelsen. Lag mange og frys ned, så har du noe på lur om du får noen ekstra til middag en dag, barna kommer tidlig hjem fra skolen eller du har lyst på noe godt til kvelds.
fredag 7. oktober 2011
torsdag 6. oktober 2011
Middagstips til kresne småbarn
Pølse og spagetti er noe de aller fleste barn liker. Hva med å lage en litt morsommere variant? Den kommer garantert til å slå ann blandt de minste. Bytt ut vanlig spagetti med fullkornsvariant og bruk kalkunpølser, så blir middagen mye sunnere for små barn i vekst. Har du itillegg litt grønnsaker på fatet, får barna i seg det de trenger av næringsstoffer.
onsdag 5. oktober 2011
Perfekt presskanne kaffe
Å koke kaffe er vel noe alle kan, men med små enkle grep, blir kaffen mye bedre!
Det er et par ting du bør huske på:
1. Har du kaffe kvern- bruk den! (har du ikke, kjøper du en eller kjøper god nykvernet kaffe)
2. La vannet fra springen renne en stund til vannet er kaldt og friskt.
3. Hell over varmt vann på presskannen og varm den opp mens du koker vannet til kaffen.4. Mål opp 60-65 gram kaffe pr. liter vann (bruk vekta)
5. Hell ut det varme vannet, inn med nykokt, friskt vann og ca 60gram kaffe6. Rør om og vent 6.minutter. Ta vekk det brune skummet før du presser stempelet langsomt ned.
7. Finn fram en bit sjokolade!
Servèr straks!
fredag 30. september 2011
onsdag 28. september 2011
tirsdag 27. september 2011
mandag 26. september 2011
søndag 25. september 2011
søndag 18. september 2011
lørdag 17. september 2011
Fjord 1 Sveler
Dette er ekte Fjord1 fergesveler. Jeg fant oppskriften på en kopp fra fergeselskapet.
De er kjempegode, men det er kanskje en ide å kutte ned på oppskriften, om du ikke skal lage sveler til et helt fotballag.
De er kjempegode, men det er kanskje en ide å kutte ned på oppskriften, om du ikke skal lage sveler til et helt fotballag.
fredag 16. september 2011
torsdag 15. september 2011
onsdag 14. september 2011
tirsdag 13. september 2011
Laksesalat
Mannen i huset voknet etter en middagslur her om dagen og utbrøt momentant "hva skal vi ha til middag?". Jeg hadde tenkt på tradisjonell laks med kokte poteter, rømme og agurksalat, men han hadde som han sa "ikke tid til å koke potet", så mor i huset måtte finne opp en ny rett. Det ble en laksesalat som var veldig god!
mandag 12. september 2011
søndag 11. september 2011
lørdag 10. september 2011
søndag 4. september 2011
lørdag 3. september 2011
fredag 2. september 2011
"Den perfekte vaffeloppskriften"
Abonner på:
Innlegg (Atom)