Oreokjeks, philadelphiaost og to typer sjokolade må bare bli en slager.
Til 20-25 små kuler trenger du:
- 1 pk philadelphiaost
- 1 stor pakke oreokjeks (16stk)
- 100 g Mørk sjokolade
- 50 g lys sjokolade til pynt
Slik gjør du:
Ta ut det hvite av oreo kjeksene og knus dem i en blender, med en potetmos stav eller noe annet. Til kjeksene blir til små smuler, nesten som støv.
Bland i Philadelphiaosten med en sje. (NB: ikke bruk kjøkkenmaskin, da blir massen for flytende!)
Det kan virke som et umulig prosjekt, men gi det noen minutter. Da får du en mørk brun/grå masse. Denne lager du små kuler med.
Bruk en t-skje og fordel massen til 20-25 emner. Rull dem til kuler i hendene. Du vil bli ganske grisete, men la gå!
Sett kulene på et fat og avkjøl dem i fryseren eller kjøleskapet i ca 1 time.
Smelt mørk sjokolade i et vannbad (ha sjokoladen i en skål du setter over en kaserolle med "kok-varmt" vann). Dypp kulene i sjokolade og la de stivne.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.
Veldig bra oppskrift! Har nå laget denne, men kan den oppbevares i kjøleskap frem til juleaften, altså i to uker? Eller burde den fryses ned?
SvarSlettTakk for det! Jeg har mine i fryseren, da holder de seg fersk :)
SvarSlettHei.
SvarSlettJeg kom over bloggen din når jeg søkte etter oreo konfekt. Jeg har lagd disse ikveld og de ble nydelige!!!
Jeg liker bloggen din, så jeg vil følge deg :).
Med vennlig hilsen
Einy
Hei. Jeg prøver å smelte kokesjokolade men får den ikke så flytende at jeg får dyppet noe nedi. Hva gjør jeg galt ??
SvarSlett