Du trenger:
Kylling satay:
-4 kylling fileter
- 1/2- 1 dl vann
- 3-4 ss hakket frisk koriander (urt, finnes i grønnsakshyllen)
- 1 ts Sambal oelek (chilipaste)
- 4 toppede ss grovt peanøttsmør
- 2 cm fersk ingefær
- 2-3 ss soyasaus
-1 stort fedd hvitløk
- 1 lime
- Salt og pepper
Nudler:
- 1 pk eggnudler (ca 250g)
-100g usaltede cashewnøtter
- 1/2 rødløk
- 1/2 båt hvitløk
- 1 ts Sambal oelek
- 3-4 ss hakked koriander
- 1-2 soyasaus
- 1 lime
- 1 ts sesamolje
- 1 ts fiskesaus (jeg brukte østers-saus fra en utenlandsk forretning)
- 1 ts flytende honning
- litt ekstra virgin oil
- Salt og pepper
Tilbehør:
- 2 Små hjertesalater
Dette er hva jeg brukte |
Gjør klar alle ingredienser og utstyret. Sett stekeovnen på full styrke (250g og varmluft med grill).
Legg 4 trespyd i et fat med vann, så de ikke tar fyr når du steker dem på så høy varme.
Legg koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, ingefær, soyasaus og vann i en blender/ kjøkkenmaskin med knivblader eller bruk en stavmikser.Vask limen og riv av skallet (det grønnet, ikke det hvite) . Skjær limen i 2 og klem ut saften. Jeg bruker en gaffel til å vri inni limen, da får jeg lettere ut saften. Ha både revet skal og saft i blenderen.
Kjør alt sammen i blenderen. Ha evt. i mer vann/ krydder og smak til med salt og pepper. |
Sataysausen skal ha en lett, saus-aktig konistens som du kan øse med en sje.
Omtrent slik blir sausen. Jeg hadde enda i litt mer vann, så den ble litt tynnere enn dette. |
Legg kyllingfiletene på en fjøl og stikk forsiktig gjennom 4 trespyd. Sjær mellom alle 4 spyd og forsøk å få spydene like store. |
Vask og rens salaten og del den i passe biter. Et tips er å dele den i strimler og woke den i pannen sammen med nudlene, det skal jeg gjøre neste gang.
Server med hjertesalat, limeskiver og resten av satay-sausen |
Ta spydene ut av ovnen. Bruk en gaffel og ta bitene fra hverandre for å sjekke at de er gjennomstekt i midten.
Satay-kylling ferdig stekt |
Mmmmmm, takk for oppskriften,s er på Jamie på tv men det går for fort til at jeg får emd meg alt:)
SvarSlettBare hyggelig! Vi spiste dette i helgen, utrolig godt. Lime gir retten et løft og den virker ikke så tung som andre retter med peanøttsaus.
SvarSlettHelt enig, det går litt fort i svingene når Jamie står på kjøkkenet og lager han noe godt, glemmer jeg ofte og notere oppskriften eller lete etter den i ettertid.
Ha en fin dag!
Kjempespennende oppskrift - står nå og lager til dressingen til nuddelsalaten, og mangler bare sambal oelek og sesamolje - de får utelates. Er litt usikker på hvordan man går fra å blande ingrediensene i en bolle til en ferdig salat... skal alt varmebehandles, eller woker du nudlene og blander dem med dressingen? Jeg får prøve meg frem, men tar gjerne imot "fasit" slik at jeg kan gjøre det som det skal neste gang
SvarSlettHei! Wok nudler og ha sausen/dressingen. Alt som er under "nudlesalat" i ingredienslista skal i woken. Lykke til :)
SvarSlett