søndag 30. oktober 2011
fredag 28. oktober 2011
torsdag 27. oktober 2011
onsdag 26. oktober 2011
Cupcake oppsats
tirsdag 18. oktober 2011
"Rørebrød" med müsli
fredag 14. oktober 2011
torsdag 13. oktober 2011
Brun lapskaus
Denne retten vekker barndomsminner!
Vi fikk alltid god mat på bordet hjemme når jeg var liten og etterhvert ble vi ganske kresne. Det endte med at vi en gang kom til å klage på den hjemmelagede middagen vi fikk servert, noe som resulterte i at vi ble straffet med brun lapskaus på boks ved neste måltid. Siden den gang har jeg lært å sette pris på hjemmelaget mat og gode råvarer.
onsdag 12. oktober 2011
Makroner med mascarpone og bringebær
tirsdag 11. oktober 2011
Minipizza
Minipizza er praktisk om det er mange til bords med ulike pizza favoritter. Samtidig blir pizzaen ekstra sprø når den er på denne størrelsen. Lag mange og frys ned, så har du noe på lur om du får noen ekstra til middag en dag, barna kommer tidlig hjem fra skolen eller du har lyst på noe godt til kvelds.
fredag 7. oktober 2011
torsdag 6. oktober 2011
Middagstips til kresne småbarn
Pølse og spagetti er noe de aller fleste barn liker. Hva med å lage en litt morsommere variant? Den kommer garantert til å slå ann blandt de minste. Bytt ut vanlig spagetti med fullkornsvariant og bruk kalkunpølser, så blir middagen mye sunnere for små barn i vekst. Har du itillegg litt grønnsaker på fatet, får barna i seg det de trenger av næringsstoffer.
onsdag 5. oktober 2011
Perfekt presskanne kaffe
Å koke kaffe er vel noe alle kan, men med små enkle grep, blir kaffen mye bedre!
Det er et par ting du bør huske på:
1. Har du kaffe kvern- bruk den! (har du ikke, kjøper du en eller kjøper god nykvernet kaffe)
2. La vannet fra springen renne en stund til vannet er kaldt og friskt.
3. Hell over varmt vann på presskannen og varm den opp mens du koker vannet til kaffen.4. Mål opp 60-65 gram kaffe pr. liter vann (bruk vekta)
5. Hell ut det varme vannet, inn med nykokt, friskt vann og ca 60gram kaffe6. Rør om og vent 6.minutter. Ta vekk det brune skummet før du presser stempelet langsomt ned.
7. Finn fram en bit sjokolade!
Servèr straks!
Abonner på:
Innlegg (Atom)