tirsdag 31. mai 2011
Kanelboller
Lag kanelsnurrer og ikke "kanel i svingene", da får du saftige og gode boller fra innerst til ytterst.
Jeg har begynnt å bake litt slik at vi har litt kaker på lur i fryseren til babyen blir født om ca 3 uker.
I dag var det kanelboller som sto for tur. Disse har jeg bakt i knuter/snurrer istedet for å lage "kanel i svingene! Da blir det ingen tørre kanter.
Du trenger:
900-1000g hvetemel
25-50 g gjær (jo lengere du hever deigen, jo mindre gjær trenger du)
5dl melk. (35grader) Gjerne helmelk
1 egg
150g smør
150g sukker
1 ts kardemomme
1/4 ts salt
Jeg har begynnt å bake litt slik at vi har litt kaker på lur i fryseren til babyen blir født om ca 3 uker.
I dag var det kanelboller som sto for tur. Disse har jeg bakt i knuter/snurrer istedet for å lage "kanel i svingene! Da blir det ingen tørre kanter.
Du trenger:
900-1000g hvetemel
25-50 g gjær (jo lengere du hever deigen, jo mindre gjær trenger du)
5dl melk. (35grader) Gjerne helmelk
1 egg
150g smør
150g sukker
1 ts kardemomme
1/4 ts salt
Bland ingrediensene i kjøkkenmaskin. Har du ikke kjøkkenmaskin, gjør du som meg og elter for hånd. Jeg blander alltid ut færsk gjær med melk først, før jeg jeg har i resten av ingrediensene. Ha i litt og litt av melet mens du rører sammen deigen. Dersom du har kjøkkenmaskin kan du vente med å ha i smøret til slutt. Da deler du smøret i terninger og elter dem inn i deigen. Jeg gjorde det samme uten kjøkkenmaskin. Det går ann det og, men tar laaaang tid og er ikke å anbefale. Da smelter du heller smøret, lar det avkjøle og blander det i. Har du smøret i til slutt, blir deigen lettere å jobbe med.
Når deigen er laget, kler du bollen med plast og setter til heving på et lunt sted. Bruker du 25g gjær, må deigen heve ca 1 time og 30 min, bruker du 50g er det nok å la deigen heve i ca 50 min.
torsdag 19. mai 2011
onsdag 18. mai 2011
fredag 6. mai 2011
Bacondaddler til juletapas
Alt blir godt med bacon! Dette gjelder også daddler. Denne søte frukten gjør seg godt med salt og sprøtt bacon. Bacondaddler er kjempegodt til tapas eller til kjøttretter.
Du trenger
-6 skiver bacon
-12 ferske daddler (kjøp gjerne de i fruktdisken)
Skjær baconskivene i to. Ta stenen ut av daddelen etter beste evne. Jeg bruker å skjere de på tvers og ta ut stenen med en liten gaffel.
Surr en halv skive bacon rundt hver daddel og legg dem side om side i en ildfast form.
Stek på 220 grader i ca 10-15 minutter til baconet er sprøtt og gyllent.
Enkel focaccia
Foccacia er godt tilbehør til det meste. Brødet er enkelt og raskt å lage og du finner det alltid på tapasbordet. Det passer også godt til alle typer supper, gryteretter eller bruk det til smørbrød.
Du trenger:
Du trenger:
onsdag 4. mai 2011
Thai inspirert rett med kylling, kokkos, ingefær, vårløk og karripasta.
En av mine favorittrestauranter i Oslo er thai-restauranten "Risebowl". Her serverer de en rett som er fantastisk god. Jeg har forsøkt å lage en lignende rett, som er enkel og lage og smaker fortreffelig!
(Det ser ikke så fantastisk ut på bildet for jeg glemte retten på komfyren etter å ha hatt i alle ingrediensene. Gryten kokte og sausen skilte seg.. Jaja, smakte godt iallefall ;) )
Tomatsalat med mozzarella
Dette er en rett som er perfekt for tapas! Gode tomater, løk og mozzarella er en perfekt og enkel kombinasjon. Denne oppskriften er tilbehør til 12-15 personer, men du lager enkelt mer eller mindre om du ønsker. Utfordringen her er å finne gode tomater i flere fasonger og farger, det er ikke alltid like enkelt.
søndag 1. mai 2011
Abonner på:
Innlegg (Atom)