Disse bollene er kjempegode og passer utmerket til kaffekoppen både morgen og kveld. Med kokesjokolade, brunt sukker, smør og masse kanel får du et supert resultat hver gang. Disse kan ikke måle seg med sjokoladebollene på Statoil eller Narvesen.
Form bollen og legg den på bakepapir. Oppskriften gir ca 25-30 boller avhenig av størrelse.
Etterhev til dobbel størrelse ca 45-60min.
Du trenger:
900-1000g hvetemel
50g gjær
1/4 ts salt
1ts kardemomme
1 egg
150g smør
150g sukker
5dl melk, gjerne H-melk
kokesjokolade (200g)
Brunt sukker
smør etter ønske (ca 125 g)
kanel (1-2 ts)
evt. Perlesukker til "pynt"
egg til pensling
Bland ingrediensene godt. La heve i 45-60 min til dobbel størrelse. Del deigen i 4 og kjevle til rektangel.
På to av evnene, smører du "fyll". De to andre legges over.
Smør 2 evner med smør, ha over brunt sukker, kanel og hakket sjokolade.
Del opp i "staver", snurr og lag en knute på staven. Slik:
Etterhev til dobbel størrelse ca 45-60min.
Pensle med egg, ha over perlesukker og stek i 10-12 minutter på 220g. Avkjøl på rist og nyt!
Du kan gjerne fryse bollene. Ta dem opp av fryseren 20-30 minutter før dem skal spises og varm i 2-3 minutter på 200g rett før servering. Da smaker de som nybakte :)
Du kan gjerne fryse bollene. Ta dem opp av fryseren 20-30 minutter før dem skal spises og varm i 2-3 minutter på 200g rett før servering. Da smaker de som nybakte :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar