tirsdag 31. mai 2011

Kanelboller

Lag kanelsnurrer og ikke "kanel i svingene", da får du saftige og gode boller fra innerst til ytterst.

Jeg har begynnt å bake litt slik at vi har litt kaker på lur i fryseren til babyen blir født om ca 3 uker.
I dag var det kanelboller som sto for tur. Disse har jeg bakt i knuter/snurrer istedet for å lage "kanel i svingene! Da blir det ingen tørre kanter.

Du trenger:
900-1000g hvetemel
25-50 g gjær (jo lengere du hever deigen, jo mindre gjær trenger du)
5dl melk. (35grader) Gjerne helmelk
1 egg
150g smør
150g sukker
1 ts kardemomme
1/4 ts salt


Bland ingrediensene i  kjøkkenmaskin. Har du ikke kjøkkenmaskin, gjør du som meg og elter for hånd. Jeg blander alltid ut færsk gjær med melk først, før jeg jeg har i resten av ingrediensene. Ha i litt og litt av melet mens du rører sammen deigen. Dersom du har kjøkkenmaskin kan du vente med å ha i smøret til slutt. Da deler du smøret i terninger og elter dem inn i deigen.  Jeg gjorde det samme uten kjøkkenmaskin. Det går ann det og, men tar laaaang tid og er ikke å anbefale. Da smelter du heller smøret, lar det avkjøle og blander det i.  Har du smøret i til slutt, blir deigen lettere å jobbe med.

Når deigen er laget, kler du bollen med plast og setter til heving på et lunt sted. Bruker du 25g gjær, må deigen heve ca 1 time og 30 min, bruker du 50g er det nok å la deigen heve i ca 50 min.

1 kommentar:

  1. Wohoo.. jeg er besøkende 200
    Du må legge ut denne på bloggen din http://matlidenskap.blogspot.com/2011/06/juks-deg-til-god-is.html
    Den lærte jeg jo av deg...

    SvarSlett