En ettermiddag hadde jeg lyst på noe godt og enkelt, men orket ikke dra på butikken. Da måtte jeg nøye meg med det jeg hadde i skapet, men det var egentlig veldig greit, for suppe er kjempegodt!
Du trenger til 2 posjoner:
- 1 boks tomater
- 1 ts sukker
- 2 sjarlottløk
- urter (basilikum, timian, eller noe annet du liker)
- 1 liten båt hvitløk
- 1 gulrot
- litt paprika
- litt fløte
- Grønnsaksbuljong
- evt. vann.
Slik gjør du:
Varm litt olje i en kasserolle og fres hakket sjarlottløk og hvitløk. Ha over sukkeret og resten av ingrediensene. La koke i ca 15min.
Kjør alt i en blender/kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Gjevn ut suppen med vann til passe konsistens og mengde, ha i ca 1/2 dl fløte og smak til med salt og pepper. Bruker du ferske urter, har du urtene i til slutt. Ellers blir smaken fort litt "besk".
Tips: For å gjøre suppen litt mer spennende, kan du gjerne ha over revet parmesan, mozarellaost, brødkrutonger, chorizopølse eller kanskje en dæsj rømme.
Du trenger til 2 posjoner:
- 1 boks tomater
- 1 ts sukker
- 2 sjarlottløk
- urter (basilikum, timian, eller noe annet du liker)
- 1 liten båt hvitløk
- 1 gulrot
- litt paprika
- litt fløte
- Grønnsaksbuljong
- evt. vann.
Slik gjør du:
Varm litt olje i en kasserolle og fres hakket sjarlottløk og hvitløk. Ha over sukkeret og resten av ingrediensene. La koke i ca 15min.
Kjør alt i en blender/kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Gjevn ut suppen med vann til passe konsistens og mengde, ha i ca 1/2 dl fløte og smak til med salt og pepper. Bruker du ferske urter, har du urtene i til slutt. Ellers blir smaken fort litt "besk".
Tips: For å gjøre suppen litt mer spennende, kan du gjerne ha over revet parmesan, mozarellaost, brødkrutonger, chorizopølse eller kanskje en dæsj rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar