onsdag 4. mai 2011

Tomatsalat med mozzarella

Dette er en rett som er perfekt for tapas! Gode tomater, løk og mozzarella er en perfekt og enkel kombinasjon. Denne oppskriften er tilbehør til 12-15 personer, men du lager enkelt mer eller mindre om du ønsker. Utfordringen her er å finne gode tomater i flere fasonger og farger, det er ikke alltid like enkelt.


Du trenger:
- et par never pinjekjerner
- 1 kg ymse tomater (kjøp gule, grønne, røde og orange tomater. Store og små)
- 1 rødløk
- 1 dl god olivenolje
- 1 boks babymozzarella
- 1/2 potte fersk basilikum
- 4 ss balsamico eddik (kjøp den tykke sirups varianten)

Slik gjør du:
Varm opp stekepanna og rist pinjekjernene i tørr panne til de blir gylne.
Del tomatene i grove biter med en god kniv og ha de i en bolle. Skjær løken i  tynne skiver og ha i bollen med tomater. Ha olivenolje over salaten og krydre med salt og pepper. (gjerne grovkvernet pepper og maldonsalt). Hell vannet av babymozzarellaen og legg mozzarellaen over tomatene. Strø over basilikumblader og pinjekjernene. Topp med 4 ss balsamico eddik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar