tirsdag 18. oktober 2011

"Rørebrød" med müsli


Saftig grovbrød med masse godt

Dette brødet trenger ikke eltes, du bare rører det lett sammen. Brødet trenger ikke engang heves!
Passer i en form på 1,5liter.
Kjempegodt og sunnt brød med masse energi.


Du trenger:
2dl musli
2 dl sammalt hvetemel
1,5 dl hvetemel (jeg bruker Axa`s energimüsli med nøtter og rosiner, da behøver jeg 2dl hvetemel)
2,5dl vann
2,5dl melk
1ts salt
25g gjær (en halv pakke)

Bland alt det tørre i en bolle. Du kan bruke alle typer musli, jeg synes muslig med nøtter og frukt smaker godt i brødet.  Rør ut gjær i lunken melk og vann med en ballongvisp og hell det i bollen.
Deigen skal være seig, litt som havregrøt. Ha i mer melk eller mel til passe konsistens (det er forskjell på musli og kan gi varierende resultat)

Klart for ovnen

Ha deigen i en smurt brødform og stek brødet. Først ved 100grader i 45 minutter, så på 180g i 60minutter.


Server med brunost og hvtost til kaffen, eller til gode oster og et glass vin 

2 kommentarer:

  1. Aha - det der tror jeg nok jeg må prøve :-) Forøvrig byr du på så mye snadder her at jeg like godt henger meg på!

    SvarSlett
  2. Anbefales! Så enkelt og så godt :)

    SvarSlett