Du trenger:
Paideig
125 g smør
175 g hvetemel
2ss kaldt vann
Fyll:
200g varmrøkt laks
5-6 små asparges
100g revet ost (gjerne jarlsberg, cheddar eller en annen som smaker "litt mer".)
4 egg
1 dl creme fraiche
2 dl hmelk
5 cherrytomater
1 sjarlottløk
Salt og nykvernet pepper
(du kan erstatte creme fraiche og h-melk med 3.dl fløte)
Salat etter eget ønske
Slik gjør du:
Smuldre smør og mel i en bolle, gjerne kjøkkenmaskin og kna til det blir en klump. Press deigen ut i en smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel.
Stek den på 200g i ovnen i 15- 20 minutter. Paien skal være hard men ikke brun.
I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen egg før du har i creme fraiche og melk. Ha i noen runder nykvernet pepper og ca 1/4 ts salt. Finhakk løken og ha i.
Kok opp vann og ha over i en ren bolle. Ha asparges over i bollen i ca 2 minutter før du skyller dem i kaldt vann (for å stoppe kokeprosessen, ellers blir dem vassne). Ha over eggeblandingen i den ferdig stekte pai bunnen. Del laksen i biter og ha i sammen med cherrytomat (delt i to) og asparges før du har over osten.
Stek i ovnen på 200g i ca 15minutter til eggeblandingen har stivnet.
Server med salat og brød om ønskelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar