torsdag 27. oktober 2011

Kremet potetsuppe med svineknoke


Denne suppen er fløyelsmyk, smakfull og så god at du også kan servere den til fest.


Til to veldig sultne trenger du:
 5-600g røkt svineknoke
1 laubærblad
Nykvernet pepper
300g poteter, skrellt i biter
150g purreløk, renset i biter
1,5 dl fløte
 evt. litt salt

Kok opp ca 1,5 liter vann og ha i svineknoke, laubærblad og pepper. La småkoke til svineknoken er mør. Det varierer litt etter hvor stor knoken er, men du må nok beregne 1,5-2 timer.
 Når svineknoken er ferdig kokt, tar du den ut av kjelen.

Ha potet og purreløk i kraften og la koke til det er mørt.

















 I mellomtiden renser du svineknoken og skjærer den i passe store biter.



Ta fram stavmikseren og kjør kraften, poteter og purre sammen til en glatt og fin suppe. Tilsett fløte og ha over bitene med svineknoke.
Du kan gjerne varme suppen litt mer om det trengs, men du skal helst ikke la den koke.



Server med godt brød



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar