onsdag 12. oktober 2011

Makroner med mascarpone og bringebær


Myke mandelmakroner smelter på tunga!
Da jeg første gang bakte disse, synes jeg de var litt for søte og harde, men når de hadde fått stå på benken en time, gikk de ned på høykant. Kjempegode til kaffen.

Du trenger:
4 eggehviter (de bør være romtemperert)
300g melis
evt. rød konditorfarge
140g finmalte mandler
120g mascarpone-ost
4-5 ts bringebærsyltetøy

Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle, gjerne stål. Rør inn melis i 3-4 omganger og pisk imellom hver gang. Ha i konditorfarge og pisk til fargen er fin og blank. Bruk en stor skje og bland forsiktig i mandlene.
Tegn små rundinger på et bakepapir (ca 4-5 cm i diameter) og bruk en sprøytepose til å lage fine rundinger.
La de stå å sette seg ca 10 minutter for du har dem i ovnen.

Stek på 180g i ca 20 minutter med døren så vidt på gløtt til makronene er sprøe, men ikke brune. Avkjøl i ca en time på stekeplata før du smører mascarponekrem og bringebærsyltetøy (jeg blandet disse to først og fikk en rosa krem) på en makron og setter forsiktig sammen to og to.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar