tirsdag 18. oktober 2011

Greske lammeboller med tatziki og couscous


Gjør litt ekstra ut av hverdagsmiddagen med lammeboller. Godt og kjempeenkelt!

Nå bugner det av norsk lam og du kan ikke unngå å støte på kampanjer og røverkjøp. Jeg tok med meg en pakke lammekjøttdeig fra butikken her om dagen satt i gang med å gjøre klart til gresk aften.


Lammeboller:
1 pk kjøttdeig av lam (400g)
2 fed hvitløk
1/2 ts sambal olek (most chili på glass)
salt og pepper
1 ts tørket rosmarin

Bland sammen kjøttdeig og krydder og form på små boller. Tre bollene på en trepinne og stek på middels varme. Dersom du griller, legg trepinnene i vann 15min før, så de ikke tar fyr.

Taziki:
500g youhurt
1 slangeagurk
2-3 fed hvitløk
Litt salt, pepper og sukker

Vask agurken godt og riv den i et grovt rivjern. Klem ut vannet med et rent kjøkkenhåndkle og ha i yougurten, finhakket hvitløk, salt og pepper. La stå en halvtime i kjøleskapet før servering.

Couscous
250g couscous
2,5 dl vann
2 ss olivenolje eller smør
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Litt friske urter (jeg hadde i litt mynte)
Evt. Gresk krydder, salatkrydder el

Kok opp vann og ha i couscous. La koke på svak varme i 2-3 minutter. Bland i olje og krydder og la svelle et par minutter før servering.

1 kommentar:

  1. Kjempegod og lettvint høstmiddag. Krydret med litt mer sambal olek enn det sto i oppskriften.

    SvarSlett