Nå bugner det av norsk lam og du kan ikke unngå å støte på kampanjer og røverkjøp. Jeg tok med meg en pakke lammekjøttdeig fra butikken her om dagen satt i gang med å gjøre klart til gresk aften.
Lammeboller:
1 pk kjøttdeig av lam (400g)
2 fed hvitløk
1/2 ts sambal olek (most chili på glass)
salt og pepper
1 ts tørket rosmarin
Bland sammen kjøttdeig og krydder og form på små boller. Tre bollene på en trepinne og stek på middels varme. Dersom du griller, legg trepinnene i vann 15min før, så de ikke tar fyr.
Taziki:
500g youhurt
1 slangeagurk
2-3 fed hvitløk
Litt salt, pepper og sukker
Vask agurken godt og riv den i et grovt rivjern. Klem ut vannet med et rent kjøkkenhåndkle og ha i yougurten, finhakket hvitløk, salt og pepper. La stå en halvtime i kjøleskapet før servering.
Couscous
250g couscous
2,5 dl vann
2 ss olivenolje eller smør
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Litt friske urter (jeg hadde i litt mynte)
Evt. Gresk krydder, salatkrydder el
Kok opp vann og ha i couscous. La koke på svak varme i 2-3 minutter. Bland i olje og krydder og la svelle et par minutter før servering.
Kjempegod og lettvint høstmiddag. Krydret med litt mer sambal olek enn det sto i oppskriften.
SvarSlett