mandag 26. mars 2012

Omegas kyllingsalat



Sennep og honningmarinert kylling, korianderdressing, eple, avokado og masse god salat.
Denne salaten er en "hermegås" oppskrift fra spisestedet "Alfa Omega" i Alta. Jeg har fått en "slump-oppskrift" fra en som har fått den av en som har fått den av en utro tjener.
Jeg ble henrykt da "min verson" ble like godt (kanskje bedre) enn den du betaler 180kroner for på cafeen.

Til 4 posjoner trenger du:
Kyllingmarinaden:
- 4 kyllingbryst (2-3 stk holder til lunsj)
- 1 dl Ravigottesaus (Idun- står i ketchuphylla)
- saften av en halv lime
- 1-2 ss honning 
- 1 ts tabasco (eller mer om du liker den med litt krutt i)
- litt salt og pepper

Selve Salaten:
- 1/2 issalat
- 1-2 grønne, syrlige epler
- 2 avokado
- 12 gode cherrytomater
- 1/2 paprika
-evt agurk om du vil og finhakket koriander


koriander dressingen:
- 1/2 boks creme fraiche 
- saften av 1/2 lime
- 1 liten hvitløksbåt, finhakket (frivillig)
- 1 ts honning
- 1-2 ss finhakket, frisk koriander
litt salt og pepper

Slik gjør du:
Begynn med marinaden; Bland sammen alle fingrediensene untatt kylling og smak til med salt, pepper og tabasco. Det smaker gjerne litt sterkere av marinaden enn av ferdig stekt kylling, så ikke vær redd for å ha i tabasco.
Skjær opp kyllingen i passe store biter. Du velger selv hva du synes er passe, jeg liker at de er ca 2x3cm.
Ha kyllingen over i marinaden og la den stå så lenge du har tid. Det er ingen nyhet at kyllingen blir bedre jo lengere den får marinere, så ha den gjerne i kjøleskapet over natten. Har du dårlig tid, er det nok med 5-10 minutter. Ingen krise.

I mellomtiden lager du dressingen:
Bland sammen honning og limesaft til honningen er løst opp. Ha i creme fraiche og hvitløk før du smaker til med salt og pepper. Ha i koriander mot slutten. Sett kaldt til du serverer.

Salaten vasker du godt og tørker. Gjerne i en salat slynge. Skjær paprika, avokado og eple i små terninger. Cherrytomater skjæres på tvers. Anrett med salat i bunn og de andre grønnsakene over. Ha over litt dressing og server gjerne litt på siden.



Kyllingen steker du sammen med marinaden raskt i en glovarm stekepanne. Her må du passe på for honningen og sennepsausen gjør at det fort blir brent. Ta noen "pannekake-svonger" mer panna slik at kyllingbitene snur seg og blir stekt på alle sider. Lager du til mange, stek i flere omganger. Marinaden skal smelte inn mot kyllingen og lage en glasert overflate.
Steker du kyllingen lenge på svak varme, får du ikke denne fine glaseringen uten at kyllingen blir tørr, så her gjelder det å være rask og bruke sterk varme.

Nam nam!  Saftig og smakfull kylling
Ha gjerne over litt finhakket koriander til pynt

Ha den glaserte kyllingen over salaten og server med godt brød. Jeg liker å ha focacciamuffin til salaten.


2 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift, skal prøve den en av de nærmeste dagene og linker selvfølgelig til deg:)
    Den ser og høres veldig god.
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  2. Dette er den beste kyllingretten som finnes. Jeg har laget den mange ganger, og hele familien må inviteres når dette står på menyen! Så takk for at du har lagt ut oppskriften. :) Mvh Ingfrid

    SvarSlett