Hvem kunne tro at noe så enkelt kunne være så godt?
Jeg la til oreokjeks i den (etter min gane) perfekte brownies oppskriften min, så laget jeg en krem lik som kremen i Oreo Dream kaken og tilbake fikk jeg en kjempegod dessert! Både undertegnede og barselsvenninnene forsynte seg flere ganger. Dette kommer jeg til å lage flere ganger.
Du trenger:
Brownies:
- 150 gram smør
- 150 gram mørk kokesjokolade
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
-10-12 Oreokjeks
Oreokrem:
- 1 dl fløte
- 50g philadelphiaost
- 1 dl melis
Slik gjør du:
Smelt smøret over svak varme i en kjele. Løft kjelen av varmen og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Knekk oppi alle eggene, ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og knust oreokjeks. Jeg knuste kjeksene med hendene, da blir det litt store biter som gir en litt chunky brownies.
Hell røren i en smurt liten langpanne
Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter
Mens kaken avkjøles, kan du lage kremen:
Visp sammen melis og philadelphiaost med en handmikser til det blir fluffy.
Visp kremen og vend den inn i philadelphiaost.
Ha kremen over på en sprøytepose og lag fine blomster på hver brownies bit.
Brownies kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp før servering. Den kan også fint serveres avkjølt. Brownies holder seg fint noen dager i kjøleskap.
Dersom du skulle være så heldig å få rester, anbefaler jeg dette:
Håper kaken smaker!
Slik gjør du:
Smelt smøret over svak varme i en kjele. Løft kjelen av varmen og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Knekk oppi alle eggene, ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og knust oreokjeks. Jeg knuste kjeksene med hendene, da blir det litt store biter som gir en litt chunky brownies.
| Jeg tar ut det hvite av ca halvparten av kjeksene, ellers blir det litt søtt. |
Hell røren i en smurt liten langpanne
Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter
| Omtrent slik blir kaken seende ut på toppen når den er ferdig stekt. Husk at brownies skal være myk inni. |
Visp sammen melis og philadelphiaost med en handmikser til det blir fluffy.
Visp kremen og vend den inn i philadelphiaost.
Ha kremen over på en sprøytepose og lag fine blomster på hver brownies bit.
Brownies kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp før servering. Den kan også fint serveres avkjølt. Brownies holder seg fint noen dager i kjøleskap.
Dersom du skulle være så heldig å få rester, anbefaler jeg dette:
| Skjære rester av brownies i små biter og servèr til kaffen |
Håper kaken smaker!
Hvordan får en kremen hvit?
SvarSlettMå pröve!
SvarSlett