Bruk den som dressing på salaten, til tapas, smørbrødet, i pastaen, på fisken eller til focaccia.
Du trenger:
1/2- 1 potte basilikumblader
5 ss ristede pinjekjerner
75g parmesan
1 hvitløksbåt
1-1/2 dl olivenolje
salt og pepper
Jeg skal bruke pestoen til pastaen i dag, som tilbehør til focaccia og blomkålsuppen i morgen, på lørdagspizzaen og til tapas neste uke.
1/2- 1 potte basilikumblader
5 ss ristede pinjekjerner
75g parmesan
1 hvitløksbåt
1-1/2 dl olivenolje
salt og pepper
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir litt gyldne og får den gode nøttesmaken. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med stavmikseren. jeg brukte blender, noe som også funker bra, men gir unødvendig mye søl og oppvask. Spe med olje til ønsket konsistens. Pestoen blir litt mer flytende etterhvert, så selv om den kan virke veldig tykk, blir den mer smidig etter å ha stått litt. Smak til med salt og pepper.
Jeg skal bruke pestoen til pastaen i dag, som tilbehør til focaccia og blomkålsuppen i morgen, på lørdagspizzaen og til tapas neste uke.
Pasta: Kok pasta etter anvisning på pakken og stek laksefilet et par minutter på hver side. Ha over en dl fløte, 2 ss rømme og 3 ss pesto og la det godgjøre seg noen minutter. Smak til med salt og pepper og du har verdens enkleste pastasaus. Server med salat, evt. asparges og andre gode sesong grønnsaker og godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar