lørdag 27. august 2011

Vårruller

Hjemmelagde vårruller er ny favoritt i huset. Lag mange og frys ned så har du på lur om du er sugen på noe godt, trenger noe mer til tapasen eller vil ha noe litt anneledes til forrett.
Du kan også spise vårruller til middag med ris, sweet chili saus og salat.
 Ingredienser kjøper du på utenlandske forretninger eller på butikker med godt utvalg.

Du trenger:
- 1 pakke vårrullpastry
- 100 g glassnudler
- 1/2 ss finhakket hvitløk
- 1 løk
- 1 frisk chili
- 1/2 ts karripulver
- 1/2 tc cayennepepper
- 1ts ingefær pulver
- 1pk kjøttdeig av svin eller kylling
- 100 g spisskål
- 100 g gulrot
- 3/4 ss soyasaus
- kyllingbuljong i terning/ pulver eller 1-2 ss fond.
- 3 ss hakket koriander
- 1 egg
- vegetabilsk olje til frityrsteking (Jeg bruker rapsolje, den er billig og lukter mindre enn f.eks solsikkeolje)
- 4-5 ss søt chilisaus for vårrull

Vårrull deig som du ruller fyllet i ser slik ut: Den ligger i fryseren. Husk å ta den opp en time før du skal bruke den.



Finhakk hvitløk og løk og skjær de andre grønnsakene i strimler. 
Finn fram din største stekepanne eller en wok panne og fres hvitløk og løk. Ha i kjøttdeigen og stek så vidt slik at den får litt stekeskorpe. Du trenger ikke gjennomsteke den, for den blir stekt i frityren senere. 
Ha så i resten av grønnsakene og bland alt et par minutter. La grønnsakene bli møre i blandingen. Krydre blandningen med cayenepepper, ingefær, kraft, østerssaus, litt sweet chilisaus og soya og smak til. Noen liker det litt sterkere, ha da i litt mer chili eller cayennepepper. 

Kok opp vann og legg glassnudlene i. Det er nok at de ligger i kaserollen i 2-3 minutter. Sil av vannet, skjær glassnuglene i litt mindre biter og bland sammen med resten. 


Rull vårruller på denne måten:

Skjær av kantene på vårrull deigen / filodeigen, da blir det lettere å løsne et og et ark.
Legg et ark på en fjøl med en spiss opp. Pensle de to øversre sidene med egg. Legg i ca 1 ss fyll midt på vårrullen. Brett over spissen som peker mot deg og stram til slik at den ikke blir så løs. Rull en runde før du bretter inn sidene. og ruller videre. Eggblandingen fungerer som lim.
Dersom du er usikker på hvordan du ruller vårrullene, kan du se på DENNE filmen.

Legg alle vårrullene klart på et brett og varm opp oljen i en kjele.



Dersom du ikke har frityrkoker, kan du steke vårrullene i olje i en kjele.
Det tar ca 5 minutter før oljen er varm. Bruk en trepinne til å sjekke om oljen er varm: Dersom det bruser rundt pinnen er oljen varm nok, hvis ikke, vent noen minutter.


Stek vårrullene i 3-4 minutter til de er gyldne.

Tips:
Ferdigstekte vårruller kan fryses og varmes opp i stekeovn ved 200g og varmluft.

Server med salat, ris og chilimajones

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar