mandag 30. januar 2012

Nydelig marinert kongekrabbe med hvitløksmajones


Dette er en enkel, men veldig god rett med kongekrabbe. Passer perfekt både som forrett, smårett eller som hovedrett. Server med godt brød, gjerne "Focaccia".

Du trenger:Kongekrabbe:
- 4-6 klør
- 200 g mykt smør
- 1/2 -1ts finhakket chili
- 1 1/2 ts finhakket frisk ingefær
- 1-2 fedd hvitløk
- Saft og skall av 1 lime


Hvitløksmajones:
- 2-3 fedd hvitløk
- 2eggeplommer
- 1 ss sitronsaft
- 1 1/2 dl nøytral olje
- 1 dl solsikkeolje
- 1/4 ts salt
- pepper

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Bruk en saks og klipp i skallet på kongekrabbe klørne (ukokte) på langs. Del dem i biter på ca 10 cm.
Legg de halve klørne på et stekebrett med skallet ned.
Pisk smøret lett og luftig tilsett finhakket chili, ingefær, hvitløk, saft og skall fra lime.
Smør kryddersmøret over krabbekjøttet.


Gratiner kongekrabbene i ovnen på 200 grader i 6-8 minutter.


Mens klørne er i ovnen, lager du majones/ aioli:

Slik gjør du:Finhakk /knus hvitløk og rør sammen med eggeplommer og sitronsaft.
Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk "majones". Rør kraftig og bruk gjerne bruke en stor bolle og ballongvisp, da er det enklere. Du kan også kjøre alt sammen med en stavmikser, men da må du bruke en mindre, skål med høye kanter.
Smak til med salt og pepper.

3 kommentarer:

  1. Herlig, misunner deg tilgangen til kongekrabbe:)
    Man får vel tak i frossen rå her på mine kanter:(
    Ha en fin kveld
    Liza

    SvarSlett
  2. kongekrabbe er noe av det beste som finns, i hvertfall når det gjelder sjømat! har aldri prøvd denne måten før, men det skal jeg, for dette så jo helt nydelig ut!

    setter stor pris på å få kommentarer tilbake på min blogg! det betyr jo at man blir sett av andre, ikke sant?

    SvarSlett
  3. Hei Olav! Jeg er veldig enig! Kongekrabbe er helt konge ;)Det er også veldig kjekt med kommentarer. Kom ellers gjerne med tips og anbefalinger, det er alltid gøy å snakke om mat og dele ideer!

    Jeg skal ta en titt på bloggen din!

    Ha en fin dag :)

    SvarSlett