onsdag 23. november 2011

Blomkålsuppe med purre og bacon



Når mannen kommer hjem fra 2 uker offshore, er det alltid suppe som står høyest på ønskelisten. Denne gangen ble det kremet blomkålsuppe. Jeg bruker potet til å jevne suppen, det gir et fløyelsmykt resultat og mer næring enn hvetemel.


Til 2 sultne trenger du:
1 liten blomkål, eller 1/2 stor
0,8 dl vann/ god kraft
evt 2 stk buljongterninger om du ikke har kraft
1-1,5 dl fløte (alltid kremfløte)
ca 8 cm purre (den hvite delen)
1 stor potet
1 ss smør
1 pakke bacon i skiver
olje til steking
litt salt og pepper

Dette trenger du

Vask og rens grønnsaker. Del blomkålen i mindre buketter, poteten i små terninger og purren i skiver.
Kok opp vann og ha i buljongterning, potet, purre og blomkål. La det hele koke til grønnsakene er møre. Det avhenger av størrelsen på grønnsakene hvor lang tid det tar, men ca 5-10 minutter. I mellomtiden kan du steke bacon.
Kok grønnsaker møre i kraft
Når grønnsakene er kokt, tar du opp ca halvparten av blomkålen. Den skal brukes til garnityr (tilbehør i suppen) Resten av grønnsakene og suppen kjører du i en blender eller bruker en stavmikser til suppen blir glatt og fin. (Har du fint besøk, kan du sile suppen). Ha i fløte og rør inn 1 spisesje smør for smakens skyld.



Smak til med salt og pepper, legg over i dype tallerken sammen med blomkålbukettene du la til sides og bacon. Server med godt brød. Gjerne Focaccia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar