Til 12 Cupcakes trenger du:
- 130g mel
- 60 g kako
- 1 ts bakepulver
- 2 klyper salt
- 100g smør
- 150g sukker
- 50g brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 1,5 dl vaniljeyoghurt
- 50g kokesjokolade
(nb. ingredienser til smørkrem lenger ned på siden)
Slik gjør du:
Mål opp alle ingrediensene slik at du har det klart. Til oppskriften skal du bruke mykt smør, så det bør du ha på kjøkkenet ca 1 time før du begynner. Dersom du har glemt dette, kan du skjære smøret i små terninger eller skiver og la det stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner. (Det måtte jeg gjøre selv, se bildet under).
Begynn med cupcakesene. Sikt melet og kakaoen og bland i bakepulver og vaniljesukker.
Visp smøret hvitt og luftig ca 2 minutter på høy hastighet før du tilsetter litt og litt av sukkeret. Bland til du får en kremete konsistens, det tar ca 5 minutter.
(Nå smelter du sjokoladen i vannbad.)
Tilsett eggene, ett og ett. Bland godt i mellom. Ha så i vekselvis mel og vaniljejoghurt i et par omganger slik at det får blandet seg godt mellom hver ladning.
Ha så i smeltet sjokolade før du blander godt igjen.
Sett store muffinsformer klart på stekebrettet. Jeg bruker et muffinsbrett, da blir muffinsene jevnt stekt og flyter ikke ut. Du får kjempefine, runde muffins. Fyll dem 3/4 fulle, ikke mer, da renner det over. Det kommer litt ann på hvot store muffinsformer du har, men om du har "cakas" sine, trenger du akkurat 12 stk.
Stek muffinsene på 190g i ca 20 minutter. Avkjøles på rist mens du lager frosting.
12 ferdigstekte muffins. |
Oreo frosting:
- 150 g mykt smør
- 300g melis
- ca 1/2-1 dl krem (ferdig pisket)
- 1 ts vaniljesukker
2-3 ss knust oreokjeks (kun kjeks, ikke det hvite fyllet)
evt. små oreokjeks til pynt
Slik gjør du:
Kjør mykt smør i kjøkkenmaskinen i 5 minutter slik at det blir hvitt og luftig slik som dette:
Bland i melis, litt og litt på lav hastighet til alt er blandet sammen. Ha i vaniljesukker og kjør på høy hastighet i 5 minutter til du får en luftig smørkrem. Ha i knust oreokjeks og kjør på lav hastighet til alt er blandet. Skrap ned fra sidene og visp en omgang til.
Vend inn ferdig pisket krem og knust oreokjeks på slutten.
Ha smørkremen i en sprøytepose og pynt muffinsene.
12 lekre og myke oreo cupcakes!
Tips: Cupcakene holder seg godt i kjøleskap noen dager, faktisk synes jeg de smakte best når de var en dag gammel. Bare husk å dekk dem til, gjerne ha dem i en tett boks slik at ikke kremen får "kjøleskap-smak".
Var dere ikke flere i forskningsteamet? Resultatet ble meget bra
SvarSlettHvor mye sjokolade?
SvarSlett50g Sjokolade
SvarSlettnaam :3
SvarSlettNår det står 1/2 til 1 dl krem, vil det da si ferdigpisket krem eller kremfløte?
SvarSlettFerdigpisket krem :)
SvarSlettOkei, tusen takk for svaret! Da blir det nok oreo-cupcakes imorgen ;)
SvarSlettLaget den , syk god :)
SvarSlettHåper det er ok at jeg har lagt ut oppskriften og bildene på bloggen min :) Tatt den på anbefalinger .. ! :)
Bruker du cupcakes former eller vanlig muffinsformer?
SvarSlettJeg bruker cupcakes former (type cacas) eller store muffinsformer (euroshopper,24stk eller annen type). Og muffinsbrett.
SvarSlettHei, går det greit å la det hvite fyllet på kjeksene være med?
SvarSlettHei! Det går fint, bare vær obs på at de blir litt søtere. Du får også litt mer klumper, men det er altså ingen fare :)
SlettLykke til!
Hvorfor krem i glasuren?
SvarSlettJeg har krem i glasuren for å få den mer luftig og ikke så tung.
SvarSlettOk, jeg kommer nok ikke til å ha i krem neste gang jeg lager dette. Du skjønner at det blir nok en neste gang de var nemlig veldig gode:)
SvarSlettHei! De ser syykt gode ut! Men er det 12 stykker fordi jeg gjerne ville lage mere så jeg kan bare doble oppskriften? :D
SvarSlettDu kan gjerne doble oppskriften. Muffins kan gjerne fryses, men jeg ville frosset dem uten kremen og lagd den fersk til servering.
SlettLykke til :)
Kjempegode cupcakes!!
SvarSlettIkke siste gangen jeg kommer til å lage disse.
Takk for en super oppskrift :-D
kjempe gode... takk for oppskriften...<3 ;-)
SvarSlettHei!
SvarSlettJeg holder på å bake de nå! Men så begynte jeg å lure på når vi skal tilsette det brune sukkeret :S
sjukt gode bere følg opskrifta på oreo strøssel pakken dei er bedre til og med ord føraren likte det var ikkje lett og få oppskrifta på her vanskeleg å forstå
SvarSlettHei! etter du har blandet mel og bakepukveret osv, skal det oppi smørblandingen?
SvarSlett